E3 se v příštím roce hodlá vrátit v plné síle. Pořadatelé oznámili data a strukturu celé akce

Vedle Summer Game Festu nás příští léto čeká další tradiční velká akce.

Letos jsme se museli obejít bez veletrhu E3, který v minulosti býval velkou událostí herního světa. Bylo sice v plánu, že proběhne online, ale nakonec byl zrušen úplně. Pořadatelé oznamují, že se hodlají příští rok vrátit s akcí do Convention Center v Los Angeles. E3 2023 je rozdělená na dvě části. 13. až 15. červen jsou vyčleněny pro E3 Business Days, kdy budou tím hlavním vývojáři, vydavatelé a média. Na E3 Gamer Days od 15. do 16. června dostanou prostor i fanoušci.

Příští ročník se tak inspiruje evropským Gamescomem, který také využívá podobného rozdělení. Součástí E3 budou již tradičně i konference vydavatelů. Ty proběhnou ještě před začátkem veletrhu a prvních z nich bychom se měli dočkat 11. června. Po třech letech by tak měl největší herní veletrh proběhnout ve stylu, jak si ho pamatujeme z předcovidové doby. 

Stále je ale otázkou, jaké společnosti se tam objeví. Některé se netají tím, že jim vyhovuje představování her skrz digitální prezentace, jak tomu bylo v posledních letech. O účastníky se také E3 může poprat i se Summer Game Festem. V tomhle případě ještě neznáme přesná data. Bylo pouze oznámeno, že se tato událost vrátí také v červnu příštího roku. 

Zdroj: GameInformer

Váš názor Další článek: Seriálové The Last of Us od HBO se představuje v první pořádné ukázce

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,