E3: Souhrnný přehled – část 1.

Protože je herní veletrh Electronic Entertainment Expo každodenně plný nových informací a zajímavostí, a jen málokterý člověk dokáže všechno to kvantum informací vstřebat a hlavně si zapamatovat, nabízíme vám dnes náš první souhrnný přehled. Ten obsahuje vše podstatné, co se v posledních hodinách v souvislosti s výstavou E3 událo.

Co vévodí našemu dnešnímu přehledu? Především první obrázky z titulu Doom III, několik nově ohlášených titulů, spousta E3 trailerů a mnoho dalšího. Ale nechoďme okolo horké kaše - zde je tedy náš přehled…

Nově ohlášené tituly a jiné zajímavosti:

  • Konečně jsme se dočkali! Ano, po dlouhých měsících čekání a odříkání totiž byly dnes na Internetu uveřejněny první obrázky z připravovaného titulu Doom III společnosti id Software. Samotné obrázky jsou však v nízkém rozlišení, což je rozhodně škoda. Nikde však není psáno, že se během výstavy E3 neobjeví i další. Nezbývá než doufat, že ano.

     

     

  • Další dnešní novinka se bezprostředně týká společnosti Lionhead a tak tedy pochopitelně i významné osobnosti herního světa, Petera Molyneuxe. V dalším textu se totiž budeme věnovat plánovanému pokračování titulu Black & White.
    V Black & White 2 se opět vžijete do role boha. Za dobu od skončení prvního dílu však dění v zemi Eden pokročilo - lidé získali modernější technologie a tak začali bojovat mezi sebou. Jak je tedy vidno již z těchto řádků, samotní malinkatí lidičkové budou mít v druhém díle podstatně větší význam. Ten ale neztratí ani vaše a cizí příšerky. Nový díl s sebou samozřejmě přinese i vylepšení grafického kabátu, přesvědčit se o tom můžete z následujících obrázků.

     

     

  • Společnost ARush ohlásila novou týmovou střílečku Devastation, která je postavena na modifikovaném Unreal enginu. Samotná hra je prý ve vývoji již přes jeden rok a v současné době existuje její hratelná alpha verze. Prezentace tohoto titulu proběhne na E3.
  • Dočkali jsme se oficiálního ohlášení druhého dílu populárního titulu Deus Ex. Druhý díl ponese název DX2: Invisible War, nabídne kompletně nový příběh a spoustu dalších novinek. Kromě prvních 7 screenshotů z  PC verze, které naleznete pod touto zprávou, si můžete také přečíst naši včerejší novinku.

     

     

     

     

  • Rockstar Games hodlají i nadále pokračovat ve vývoji série Grand Theft Auto, posledním ohlášeným přírůstkem je titul GTA: Vice City. Ten bude exkluzivně k dispozici pro PlayStation 2 a do obchodů ve Spojených státech amerických se má dostat 22. října 2002.
  • Společnost Lionhead a světoznámý Peter Molyneux připravují další novou hru. Je jí titul The Movies, který vám tentokráte přiblíží zákoutí filmového průmyslu. Na začátku hry bude vaším úkolem ujmout se malé firmy a postupně ji svou pracovitostí a nadáním pro obchodování dovést až na vrchol. Budete točit filmy, starat se o jejich distribuci a reklamu. Titul The Movies by se měl v obchodech objevit někdy v příštím roce.
  • Společnost BBC Multimedia dnes ohlásila další dílko její "Robot Wars" série, která už čítá několik členů. Nejnovější titul ponese název Robot Wars - Extreme Destruction, připravován je pro PC, Xbox a Game Boy Advance. Samotná hra je celkem pochopitelně postavena na stejnojmenném televizním seriálu. Umožněno vám tak bude například navrhovat a stavět vlastní roboty. Bojovat budete v několika desítkách zajímavých arén. Neomezíte se však jen na souboje na souši, naopak - budete soupeřit také ve vzduchu a na spoustě dalších zajímavých míst. K dispozici bude mimo jiné i split screen.
  • Na výstavě E3 se na veřejnost dostaly nové screenshoty z připravované strategie UFO: Aftermath. Dva screenshoty vám přinášíme, ostatní jsou k vidění na BonusWebu. Určitě se nezapomeňte podívat na první českou oficiální stránku věnovanou této hře!

      

  • Společnost Black Isle Studios odhalila nový titul, kterým je zajímavě vypadající izometrické RPG Lionheart. Tato hra by nás měla zavést do 16. století a bude oplývat rozhodně bohatým a zajímavým příběhem. V obchodech by se měl titul Lionheart objevit někdy na přelomu roku.

     

     

     

  • Podle zjištění serveru GameSpot pracuje společnost NovaLogic na dalším dílu známé série Delta Force. Nová hra ponese název Delta Force: Black Hawk Down, opět se bude jednat o týmovou akci. Datum vydání je plánováno v případě PC verze na konec tohoto roku, fanoušci PS2 a Xboxu se dočkají v roce 2003.
  • V přípravě je také nový titul AquaNox: Revelation, který nás opět zavede do podmořského světa AquaNox. Alespoň to vyplývá ze zprávy rakouského distributora JoWood. AquaNox: Revelation se má na trhu objevit ještě letost, zatím není jisté, zda-li se bude jednat o volné pokračování původní hry nebo datadisk.


E3 trailery:

  • Na korejském serveru Gamezone21 můžete najít E3 trailer z titulu Karma: Immortality, který vzniká v dílnách taktéž korejského vývojářského týmu Dragonfly. Ukázka zobrazuje více než 4 minuty samotné hry. K dispozici je ve dvou verzích - low-res verzi ve formátu Windows Media Player a pro změnu high-res ve formátu AVI (476 MB)!
  • Do dnešního dne bezejmenná simulace pohostinství (nyní už s výstižným názvem Restaurant Tycoon) od společnosti Enlight Software (distribuce Phantagram), se dočkala vydání E3 traileru - najít ho můžete zde (71 MB).
  • Sierra vypustila E3 trailer ze svého připravovaného titulu SWAT: Urban Justice. Samotné video můžete najít hned v několik formátech:

    QuickTime:
    regular (2.9 MB)
    low-res (1.1 MB)
    Windows Media Player:
    regular (2.8 MB)
    low-res (488 KB)

  • Všechny video ukázky, které budou k vidění na stánku LucasArts na veletrhu E3, jsou od včerejšího dne k dispozici na oficiální stránce této společnosti. Pojďme se tak jen ve zkratce říci, co zde budete moci najít.

    Celkově tedy 6 videí, všechny v QuickTime formátu:
    Indiana Jones and the Emperor`s Tomb
    Gladius
    Star Wars: Knights of the Old Republic
    Star Wars Bounty Hunter
    Star Wars: The Clone Wars
    Star Wars Galaxies: An Empire Divided

  • Na serveru Computer and Video Games můžete najít nové video z titulu IGI 2: Covert Strike (37,9 MB, AVI). Zájemci se mohou pokochat i novými obrázky, které najdou zde.
  • E3 trailer titulu Prisoner of War je k dispozici na oficiálních stránkách společnosti Codemasters. Titul Prisoner of War se řadí do škatulky third-person akčních adventur. Zavede vás do vězeňského prostředí , kde budete zažívat četná dobrodružství a nebezpečné situace. Zmiňovaný trailer najdete zde (33,7 MB). 
  • Server FilePlanet včera přinesl tři nová videa z realtime strategie Celtic Kings společnost Haemimont Games.

    Battle Movie (38.3 MB)
    In-Game Movie (12.9 MB)
    Gladiators Movie (7.0 MB)

  • Na serveru FilePlanet můžete najít také trailer ze hry Hearts of Iron (14.0 MB).
  • E3 trailer masivně multiplayerového titulu Horizons, který vyvíjí společnost Artifact Entertainment, můžete najít zde (12,2 MB).
  • Společnost Codemasters vypustila nové video titulu TOCA Race Driver (52 MB).


Obrázky:


Váš názor Další článek: E3: Pracuje se na AquaNox: Revelation

Témata článku: , , , , ,