E3: Speciálně pro Move vznikne Sorcery

Vedení Sony svému pohybovému ovladači skutečně věří, o čemž jsme se mohli přesvědčit během včerejší konference. Peter Dille Move tak dlouho vychvaloval, zmiňujíc precizní snímání pohybu, až si z něho začali zahraniční novináři dělat srandu ("Vůbec bych se nedivil, kdyby 'Dokonalost' a 'Preciznost' pojmenoval i svoje děti."). Ale je třeba přiznat, že v praxi nevypadal ovladač vůbec špatně.

Jednou z her, která vznikla speciálně pro Move, a na níž bylo užití ovladače demonstrováno, se stalo Sorcery, v níž se ujmete role mladého čarodějnického učně a s hůlkou v ruce budete pobíhat po jakémsi středověkém panství, bojujíc proti všudypřítomným goblinům.

 

K ovládání vám postačí pouze Move, přičemž snímané pohyby se naprosto věrně přenášely i do hry. To je velice důležité, uvědomíte-li si, že veškerá kouzla budou vznikat v závislosti na tom, jak ovladačem máchnete. Ve hře jich bude hned několik, od metání ohně a ledu až po vytváření tornáda, přičemž nebude problém je podle situace měnit a dokonce kombinovat (viz. ohnivé tornádo).

Vyjít by mělo Sorcery ještě letos, podle všeho o Vánocích, a pokud bude Move opravdu tak přesný jako během prezentace, mohla by to být sakramentsky zajímavá hra. Zvlášť pak pro fandy Harryho Pottera, kteří za něj marně hledají náhražku.

Zdroj: GameTrailers

Dostupné pro: PS3
Žánr: Adventury, Akce
Výrobce: Sony Computer Entertainment
Začátek prodeje: 23. května 2012
Diskuze (1) Další článek: E3: Specifikace Nintenda 3DS

Témata článku: , , , , , , , , ,