E3: Stručná fakta z prezentace Microsoftu

    GTA 4, Rock Band, Gears of War na PC, tisíce her pro Xbox Live Arcade a velkorysé plány dotýkající se celého herního průmyslu. Takové jsou výsledky tiskové konference Microsoftu, která proběhla v amfiteátru pod širým nebem, a ze které vám nyní přinášíme ty nejzajímavější informace.

  • Původně čistě Xboxové tituly Gears of War a Viva Piñata vyjsou do konce roku na PC v rámci edicí Games for Windows. Obě hry budou na osobních počítačích rozšířeny o bonusový obsah.
  • Rock Band, nástupce společenské hudební hry Guitar Hero, vypadá naživo velmi lákavě. Zvláště ve čtyřech hráčích, kdy dva hrají na kytary, jeden na bubny a kvarteto uzavírá zpěvák s mikrofonem. To jsou zřejmě také periferie, jež budou dodávány v základním balení a nic tak již nebude bránit v rozjetí vlastní virtuální kapely.
  • Na Xbox Live Arcade se v nejbližších dnech objeví remaky nezlomných klasik jako Golden Axe nebo Sonic. Do konce roku Microsoft plánuje prostřednictvím online služby vydat dalších sto her, mezi kterými se objeví mimo jiné například Sensible Soccer nebo předělávka legendární sportovní hříčky Track & Field.
  • Microsoft vkládá velké naděje do videoherního zpracování japonského anime a mangy Naruto: RIse of a Ninja, jež pojednává o mladém ninjovi hledajícím slávu. Bude zajímavé sledovat, nakolik se tato akční adventura z produkce firmy Ubisoft stane vlajkovou lodí konzole Xbox 360.
  • Fandové fenoménu Halo, kteří si chtějí kupovat konzoli Xbox by se měli zamyslet, zda nepočkají na speciální edici herní skříňky, která bude vztažena právě k vydání Halo 3. Kdo by nechtěl mít doma zeleno oranžový Xbox?
  • Herní divize Microsoftu na podzim zažije své nejplodnější období – vyjde Grand Theft Auto 4, Halo 3 a pokračování série Madden. Herní průmysl koncem roku navíc z hlediska finančního hospodaření překoná i ten hudební.

    Halo 3 na prezentaci Microsoftu

    Váš názor Další článek: E3: Gears of War a Viva Piñata i s expanzí na PC

    Témata článku: , , , , ,