PC | X360 | PS3 | Akce | RPG

E3 Zoom: Darksiders - do boje s bratrem Válkou

Jeden ze čtyř jezdců Apokalypsy se vám dostane pod ruku. Loven nebeskými, nenáviděn pekelnými, Válka přichází na scénu.

Akční Darksiders: Wrath of War bylo bezesporu jedním z nejpříjemnějších překvapení letošní E3. Tvůrci z Vigil Games totiž jasně ukázali, že i hra, jež se stabilně drží pod letovou hladinou, kterou zvládají snímat radary velkých informačních serverů, může být nadmíru zajímavá. A když k tomu ještě přibalili hratelnou ukázku, nebyl jediný důvod proč jim nevěnovat čas i prostor.

 

Právě kvůli výše zmíněnému důvodu by se ale asi hodilo zopakovat, že se v Darksiders ujmete jednoho z jezdců Apokalypsy - Války - který se (zatím není tak úplně jasné jak) objeví na Zemi, kde zuří krvavá válka mezi nebem a Peklem, v níž se s lidským hmyzem nepočítá. A v takto nezáviděníhodné situaci je Válka nejen bez pomoci, ale taky bez koně. WTF?!

Demoverze však obsahovala několikero rozličných lokací (dokonce i těch, kde mu mezi nohama vrní jeho věrný oř), v nichž se představila řada tuhých nepřátel, včetně jednoho bosse. Netopýří královny, kterou musel chudák Válka porazit v noci, na střeše jakéhosi mrakodrapu a hlavně úplně sám. Ještě, že tam vyšší prozřetelnost nachystala bombičky, které po té potvoře stačilo hodit, a následně je odpálit jakýmsi prapodivným projektilem.

Během chvilky se tak tahle samozvaná královna objevila na zemi (střeše, ale vy víte jak jsme to mysleli), kde do ní náš hlavní hrdina mohl řezat hlava nehlava takovým masivním mečíkem, který by asi nezvedl ani Arthas. 'Obyčejné' souboje se přitom plynule střídají s on-rail sekcemi, přičemž zatím není jisté kolik jich ve hře vlastně bude. Ta v demoverzi ale zahrnovala vás na hřbetu gryfa, bojujícího proti hnusným oranžovým vyližmáslům.

Samotné souboje podle přítomných redaktorů vypadají velice příjemně, a stejně tak se i ovládají. Levým triggerem zaměříte váš charakter na jednoho z protivníků, což v praxi znamená, že se kamera schová za vaše rameno, abyste na souboj dobře viděli, a pak do něj řežete tak dlouho, dokud se kolem vás nezačne plazit a prosit, aby mohl být vaší poslušnou čubou.

VIDEO: 1759 'Darksiders - trailer'

Tenhle systém je o to příjemnější, neboť ve většině potyček figuruje velké množství postav a hra by se tak velmi snadno mohla stát nepřehlednou. Pohyb kamery zároveň zajišťuje, že se nikdy (doufejme) nedožijete slepého místa, v němž by se vám Válka ztratil z očí a během vteřiny se tak proměnil v snadnou kořist pro nepřátelské podržtašky.

'Zacílení' na konrkténího jedince vám navíc, mačkáním RB, umožní vyhýbat se jeho útokem a snáz se protančit k triumfálnímu vítězství. Podle dosud zveřejněných informací zkrátka Darksiders vypadá jako velice slušná řezničina, na niž si však budeme muset počkat až do příštího roku. Na trhu by se totiž měla objevit nejdříve 1. ledna. Ach jo.

Zdroj: Joystiq

Dostupné pro: PC, X360, PS3
Žánr: RPG | Akční RPG
Výrobce: Vigil Games | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 8. ledna 2010 (X360, PS3), 24. září 2010 (PC)
  • Atraktivní a nápaditý svět
  • Výborný design dungeonů
  • Spousta zpestření
  • Nedokonalý systém bojů
  • Nezajímavý příběh
Váš názor Další článek: Video: Guitar Hero modernizuje hity

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,