PC | RPG

E3 Zoom: Dungeon Siege 3

Ačkoliv jsme se o existenci třetího Dungeon Siege oficiálně dozvěděli až těsně před letošní E3, studio Obsidian Entertainment na hře podle všeho pracuje mnohem déle, což ostatně potvrdili hratelnou demoverzí, která byla k dispozici na stánku společnosti Square Enix, jež titul zaštítila.

I přesto, že toho tvůrci zase tolik nepředvedli a kratičkou ukázku bylo možné dohrát během několika málo minut, zahraniční novináři se vesměs shodují na tom, že o Dungeon Siege 3 pravděpodobně ještě uslyšíme. Vývojáři se totiž uchýlili k několika radikálním změnám, které by mohly hře ve výsledku pomoci.

Tou nejmarkantnější asi bude změna kamery, jež se z ptačí perspektivy snesla nad rameno vaší postavy a přiblížila tak chystanou hru stále populárnějším akčním RPG, které mezi hráči získávají na oblíbenosti, od čehož si vedení Obsidianu slibuje lepší prodejní čísla.

Tamější programátoři však nezapomněli na hardcore fanoušky a stiskem kouzelného talčítka bude možné vše vrátit na původní místo. Pravděpodobně tak ale přijdete o veškeré detaily, kterými tvůrci vybavili grafický kabátek. Aniž by to působilo rušivě, vizuální zpracování je prý na špičkové úrovni, díky čemuž je mnohem snazší nechat se vtáhnout atmosférou herního světa.

Jistých změn se podle všeho dočkal i systém dialogů, který je mnohem plynulejší a ucelenější. Podrobnosti nám však stále unikají a otázkou třeba zůstává, zda-li se Obsidian vydá cestou kterou vytyčil Alpha Protocol, a údajně zdokonalil Deus Ex: Human Revolution.

Zachována dál zůstane možnost kooperativního hraní, přičemž ve vašem dobrodružství vás budou moci podpořit až čtyři kamarádi. Připojovat se a odpojovat navíc budou moci kdykoliv bez nutnosti restarovat hru, či složitě něco nastavovat.

Při starém pak zůstal i systém soubojů, známý už od prvního Diabla, díky němuž můžete odrážet útoky desítek nepřátel a zároveň mezi nimi pobíhat a sbírat cennou kořist. Jak to bude fungovat v third-person zobrazení je pro nás zatím nevyřešenou hádankou.

Ačkoliv je ještě brzy vynášet nad novým Dungeon Siege jakékoliv soudy, to co bylo na E3 k vidění údajně vypadá skvěle a tvůrčí firma tak zdá se dělá vše proto, aby s celou sérií vystoupala zpátky na výsluní, kam podle mnohých bez pochyby patří.

Zdroj: Joystiq

Dostupné pro: PC, X360, PS3
Žánr: RPG
Výrobce: Obsidian Entertainment
Začátek prodeje: 17. června 2011
  • chytlavé mlácení protivníků
  • solidní, i když klasický příběh
  • zajímavé postavy
  • pestré lokace
  • pomalý rozjezd
  • mizerná kamera
  • až velká zjednodušení
  • špatně hratelné na myši+klávesnici
Diskuze (1) Další článek: Podle všeho se kutí NfS: Shift 2

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,