E3 Zoom: League of Legends Season One

Zahrát si legendární DoTu v jiném kabátku a ještě k tomu zdarma? Nemůžeme se dočkat.

Pravdou je, že Defense of the Ancients, nebo DoTu, chcete-li, jen tak něco nenahradí. League of Legends od studia Riot však nabízí zatraceně lákavou alternativu, která stojí přinejmenším za vyzkoušení. Když už ne kvůli vynikající hratelnosti, tak alespoň proto, že si ji bez jakéhokoliv herního postihu můžete užívat zdarma.

To však neznamená, že by se o projekt tvůrci po spuštění nezajímali. V současné době naopak pracují na masivním updatu, kterému láskyplně přezdívají Season One, a jehož bychom se s trochou štěstí mohli dočkat během několika málo následujících týdnů.

5.jpg6.jpg

Už na E3 se však představil přímo v akci, díky čemuž jsme se s předstihem dozvěděli na co se můžeme těšit. Pravděpodobně nejmarkantnější změnou bude kompletně předělané uživatelské rozhraní, jež sice vypadá čistěji, ale za to nepřehledněji. Uvidíme.

Ke slovu se konečně dostanou i tzv. ranked games, za jejichž hraní budete získávat body do tabulky, která bude přístupná skrze oficiální stránky. Otázkou je, jak tvůrci do rovnice pro výpočet zařadí schopnosti jednotlivých hráčů. Z vlastní zkušenosti víme, že vás systém nezřídka spáruje s neschopnými spoluhráči a to je vám pak váš skill k ničemu.

Dočkat bychom se měli taktéž možnosti vytvoření vlastního týmu, i když až chvíli po vydání Season One, s nímž bude rovněž možné účastnit se ranked games. Lidé v Riot by v League of Legends rádi viděli klany a tohle je asi nejlepší cesta, jak něčeho podobného dosáhnout.

7.jpg8.jpg

Další výraznou obměnou oproti stávajícímu modelu je implementace "draft módu", v němž si budou protihráči vzájemně eliminovat hrdiny, s nimiž bude možné hrát. Celá myšlenka se těžko vysvětluje, ale pointou je, aby nedošlo k tomu, že ta či ona skupina nastoupí do hry s vyhypovaným týmem.

Jediné, co tak zůstane při starém jsou nahrávací časy a počet map. Loading podle zodpovědných lidí zrychlit nejde, protože hra musí brát ohled i na fanoušky s pomalejšími počítači (vždy se čeká, než se hraná mapa načte každému hráči) a nebylo by podle nich fér, aby se někdo dostal do hry dřív, než ostatní.

VIDEO: 2516 'League of Legends - ukázka hraní'

No, a s mapami je to vlastně obdobně. Díky množství hrdinů zabere vývoj nové mapy moře času, protože vývojáři musí zajistit, že každý jeden z nich bude v novém prostředí fungovat bezchybně a hlavně, že v něm nebude moc silný, či naopak slabý. A to se ani nezmiňujeme o vytvoření vizuálu.

S přihlédnutím k množství práce, která teď zaměstnance Riotu ještě čeká tak asi nikoho nepřekvapí, že tvroba nových "herních plánků" dostala nejnižší prioritu. Titéž lidé však rychle dodali, že s dalšími mapami do budoucna bezpochyby počítají. Nezbývá tedy, než čekat.

Zdroj: Joystiq

Dostupné pro: PC
Žánr: Strategie | strategie s RPG prvky
Výrobce: Riot Games | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 27. října 2009
  • Systém pro vyhledávání zápasů
  • Základ hry je zdarma
  • Nízká hardwarová náročnost
  • Multiplayerové jádro hry zaručuje dlouhou životnost
  • Odchod jednoho hráče může zkazit celý zápas
  • Malý počet map
  • Opožděné patchování evropské verze
Diskuze (1) Další článek: Demo Crackdown 2 jde hrát neomezeně

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,