EA a UbiSoft se soudí - o zaměstnance

Dva herní giganti se dostali do těžkého sporu v kanadském Montrealu, který nakonec skončil u místního soudu. Příčinou je pět bývalých zaměstnanců UbiSoftu, kteří nedávno rezignovali na své funkce a přešli do nově vznikajícího týmu konkurenčních Electronic Arts. Zaměstnanci, kteří před tím pracovali na akci Splinter Cell, tím však dle zástupců UbiSoftu porušili pracovní smlouvu, jejíž jedna část výslovně zakazovala zaměstnancům pracovat v Severní Americe v herním byznysu rok poté, co opustí jejich společnost.

Tiskový mluvčí UbiSoftu se k tomuto problému nechtěl vyjadřovat s poukazem na to, že případ je u soudu. To však viditelně nevadilo jeho protějšku z EA, Jeffu Brownovi, kterému se chování UbiSoftu pochopitelně nelíbilo: "Tímto nařízením se ničí kariéry zaměstnanců. Ti musí po odchodu z práce buď utéct z Montrealu anebo pracovat rok u McDonalda.Vypadá to, že UbiSoft si myslí, že Montreal je jeho vlastní otrokářská plantáž - každý dělník, který ji opustí je pak naháněn smečkou právníků, kteří jej pak vyženou z herního průmyslu.

Prozatím však 5 přeběhnuvších zaměstnanců může u EA pracovat. Minimálně do prvního stání u soudu, které je naplánováno na pondělí 6. října.

Zdroj: GameSpot

Váš názor Další článek: Nová mega: pět trailerů Max Payne 2, dema LOTRů a Lords of EverQuest

Témata článku: , , ,