EA

EA čelí další žalobě kvůli loot boxům, zasaženy jsou všechny hry studia

EA opět musí obhajovat své mechaniky s překvapením, jinak také známé jako loot boxy.

Společnost EA už obhajovala své loot boxy ve hrách před pořádnou řádkou autorit a nyní se do ní přidávají další, tentokrát kanadské. Žalobci Mark Sutherland a Shawn Moore tvrdí, že EA nejen že provozuje nelicencovaný byznys s hazardem, ale ještě se při tom neprávem obohacovalo. Žalobu podávají jménem všech, kdo zakoupili jejich loot boxy od roku 2008.

V žalobě jsou zařazeny snad všechny série EA, kterých by se problém s loot boxy alespoň vzdáleně mohl týkat. Nechybí FIFA, Madden NFL, Need for Speed a dokonce i Mass Effect, Battlefield či Apex Legends. Jde tak o další útok na loot boxy pomocí žalob a snahy o jejich omezení. Už v dřívějšku museli právníci EA obhajovat své loot boxy například před britským parlamentem.

Zatím největší nevoli hráčů zaznamenala společnost při vydání Star Wars: Battlefront 2 v roce 2017, kdy se vysvětlení použití loot boxů mimo jiné stalo komentářem s největším počtem palců dolů na síti Reddit. Na loot boxy už si také posvítily některé země, mezi které patří například Belgie či Nizozemí. Tam už je například nekoupíte vůbec. 

Diskuze (1) Další článek: OMEN Mindframe Prime: chladnokrevná sluchátka pro dlouhé večery | Recenze

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,