EA chce propojit hráče FIFA z různých platforem, ale později

FIFA 19 sice funkci cross-platform hraní nedostane, ale EA už se připravuje tuhle věc napravit. V následujících letech si tak zahrajete i s kamarádem, který udělal podle vás špatné rozhodnutí a pořídil si podřadnou konzoli.

Hráči sportovní série FIFA po propojení komunit různých platforem touží už dlouho. Obzvláště potom když jde o FIFA Ultimate Team. V něm sestavíte vlastní tým a obchodujete s předměty z balíčků (hráči, doplňky, vylepšení hráčů). 

"Je to něco, na co se soustředíme a často o tom mluvíme," říká kreativní ředitel Matt Prior.

"Stále je s tímto prvkem hodně problémů, na kterých je třeba zapracovat. Ale třeba Fortnite tuhle funkci momentálně má. Z pohledu zákazníka a hráče to dělá komunitu mnohem jednotnější a zajímavější," pokračoval o kladech spojení více platforem Prior.

Právě příklad Fortnite ukázal, že něco, na co by nikdo ani nepomyslel ještě před pár lety je možné udělat. A ostatní se začínají inspirovat.

"Nechci nic slibovat. Ale nedávno jsme viděli první opravdu rozsáhlý cross-platform play. Kdybyste se mě zeptali před pár lety, asi bych řekl, že neočekávám, že k něčemu takovému dojde. Budeme se tím dále zabývat a uvidíme, co z toho vzejde. Rozhodně by to podle mého bylo pro hráče přínosem," uzavřel Prior.

FIFA 19 dorazí i s Ligou mistrů 29. září na PC, PS4, Xbox One a také Nintendo Switch.

Váš názor Další článek: Dream Machines DM1 Pro: pogumovaný minimalismus (recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,