EA chystají další miliardu za Take-Two

Společnost Electronic Arts oznámila, že si zajistila půjčku na miliardu dolarů, kterou prý hodlá případně použít ve svých plánech na převzetí společnosti Take-Two. Do konce týdne však stále platí nabídka ve výši přes dvě miliardy dolarů.

Jak jsme vás již dříve informovali, akcie Take-Two zažily pokles i přes vydání úspěšného hitu Grand Theft Auto IV. Nyní pomalu zase kurz stoupá, zvláště pak proto, že včera společnost Electronic Arts oznámila, že si zajistila možnost půjčky na případný větší odkup akcií. K současné nabídce ve výši dvou miliard dolarů se tak přidává možná další miliarda. Podle slov zástupců společnosti uvažují EA o odkupu akcií investičních společností, jako je Morgan Stanely a Bank of Nova Scotia.

Půjčka je přitom jen zajištěna, peníze si EA nevybrali, ale mají možnost tak učinit kdykoliv do devátého ledna příštího roku s tím, že by případně museli vše splatit do devátého srpna roku 2009. Ředitel EA, John Riccitiello, přitom říká, že se jedná hlavně o získání Rockstaru. Jeden ze zakladatelů této kontroverzní společnosti pak na oplátku sdělil, že je poctěn nabídkou, ale ani v případě převzetí Take-Two by prý EA nemohli ovlivňovat obsah dalších dílů slavné série.

Související informace (GTA IV):

Objednejte si na shop.doupe.cz
Grand Theft Auto 4 
  • X360: 1 799,- Kč
  • PS3: 1 799,- Kč
    Grand Theft Auto 4 (sběratelská edice)
  • PS3: 2 599,- Kč
  • X360: 2 599,- Kč
  • Platforma: X360, PS3
    Typ hry: Freeformová akce

    Výrobce: Rockstar North (www.rockstargames.com)
    Vydavatel: Rockstar Games (
    www.rockstargames.com)
    Homepage:
    http://www.gta4.com
    Datum vydání: 29. dubna 2008

    Zdroj: Gamespot

    Váš názor Další článek: Prodeje GTA IV v Británii klesají, rekord překonán

    Témata článku: , , , , , ,