EA je nespokojené se svojí reputací, hráči prý firmu vidí jako padoucha

EA dlouhodobě patří v herním průmyslu mezi ty nejméně oblíbené vydavatele. I tak se ale každoročně těší obrovským prodejním úspěchům.

EA je mezi hráči často vnímané jako jeden z padouchů herního průmyslu, který do her investuje co nejméně, publikuje je v krátkých cyklech a prošpikovává je lootboxy, které následně označuje za mechaniky s překvapením. To všechno ze společnosti dělá velmi neoblíbené antagonisty světa většiny hráčů.

Někteří z funkcionářů EA si nejen jsou vědomí této situace, ale navíc se cítí velmi znepokojení tím, že takovouto reputaci společnost má. Jedním z nich je například výkonný viceprezident strategického rozvoje Matt Bilbey. "Jsme v průmyslu už pětadvacet let a já stále bojuji s tím, že nás hráči vidí jako ty zlé padouchy. Milujeme tvořit a hrát hry. Bohužel, když uděláme ve hrách chybu, celý svět si toho všímá kvůli tomu, jak velké projekty děláme," posteskl si.

"Jak jsme rostli, rostly i obavy z toho, že se odcizíme od získávání nových talentů pro své projekty. EA Originals je naší příležitostí, jak se s nimi opět spojit prostřednictvím menších projektů. Když pracujete ve velké společnosti, je snadné spadnout do pasti, která vás nutí, aby každý váš koncept byl něčím kolosálním," rozpovídal se o úskalích práce pro giganta jako EA. Díky svým chybám na velkých titulech ale prý aspoň mohou v EA následně pomáhat menším vývojářům k tomu, aby stejné nedostatky neopakovali. 

Mezi poslední přírůstky do portfolia her z EA Originals patří i čerstvá adventura Sea of Solitude, která si hraje s temnější atmosférou a děsivými monstry. Vyniká pak především originálním vizuálem a sází na působivý zážitek pro jednoho hráče. Jsou podle vás opravdu EA padouchy herního světa, nebo si zaslouží více uznání za práci s menšími vývojáři v rámci EA Originals?

Diskuze (9) Další článek: Respawn už vylepšuje Star Wars Jedi: Fallen Order dle odezvy fanoušků

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,