EA

EA navyšuje počet výpovědí

Už je to nějaký ten pátek, co jsme vás informovali o finančních "problémech" do nichž se dostal i takový kolos, jakým je společnost Electronic Arts. Lidé z vedení přitom tehdy prozradili, že se budou chtě nechtě muset zbavit přibližně 6 % svých zaměstnanců (asi 600 pracovních míst), aby se jim tak podařilo snížit náklady na únosnou mez.

Včera k večeru však vyšlo najevo, že se se svou prací v EA bude muset rozloučit přinejmenším 10 % lidí na všech pozicích (zhruba 1000 hlavý dav). Spolu s tím logicky úzce souvisí slučování, v některých případech i definitivní zavírání, tvůrčích studií, která pracovala pod záštitou silné firmy. To se přitom týká i relativně silného Black Boxu, jenž zanikne jako samostatný celek a spojí se s EA Canada.

To vše by se mělo odehrát ještě před koncem března příštího roku, kdy rovněž vyjde najevo, kterých her se v Electronic Arts zbaví, aby tak odlehčili rozpočtu. V sázce je přitom i život stále ještě populární závodní série Need for Speed, jejíž nejnovější díl - Undercover - by se snadno mohl stát tím posledním.

Zdroj: Eurogamer

Váš názor Další článek: WAR Online přes svátky zrychglí levelování

Témata článku: , , , ,