EA odstraňuje van Bastena ze hry FIFA 20 kvůli nacistickému pozdravu

Marco van Basten v nizozremském televizním pořadu ustřelil a předvedl nacistický pozdrav. Pro jeho vtípek ale svět neměl moc pochopení.

Způsobů, jak se během malé chvíle stát mužem, od kterého dají ruce pryč, je spousta. Marco van Basten si zvolil poměrně zajimavý. Během živého vysílaní se rozhodl pro vtipnou průpovídku, kterou mělo být zvolání nacistického pozdravu "sieg heil". Světové reakce na sebe nenechaly dlouho čekat a bývalý reprezentant Oranjes se brzy po svém nepochopitelném excesu musel omlouvat a vysvětlovat ho.

"Život je trochu jako fotbal. Někdy se trefíte, někdy minete. Ale když se vám to nepodaří, neznamená to, že jste špatný člověk. Chtěl jsem si jenom udělat legraci z kolegy," dodal později bývalý útočník. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat ani v případě EA, které se rozhodlo v rámci zachování rovnoprávnosti hráče odstranit z balíčků a jednotlivých režimů v rámci FIFA Ultimate Teamu, kde měl van Basten karty z edice "ikon". Podobná praxe přitom zatím byla běžná jenom v případě úmrtí některého z hráčů, jako se tomu stalo například u Emiliana Saly nebo Davide Astoriho.

Paradoxně ale tento krok vedl k tomu, že cena Bastenových dostupných kartiček se výrazně zvedla. Šlo ale pouze o chvilkový výkyv, který hodně rychle zase opadl. Je podle vás reakce EA na nevhodné chování bývalého šutéra adekvátní?

Diskuze (1) Další článek: Další hra se Spider-Manem by se mohla přiřítit už v roce 2021

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,