EA připravuje další tři hry z univerza Star Wars. Všechny vznikají ve studiu Respawn

Tentokrát žádné spekulace, ale rovnou oznámení z oficiálních zdrojů.

Exkluzivní smlouva EA na hry ze světa Star Wars už se blíží ke konci, ale to neznamená, že nemůže pokračovat jejich tvorba. Dnes EA společně s Lucasfilm Games oznámilo, že ve studiu Respawn Entertainment vznikají rovnou tři nové Star Wars hry. Ve zkratce půjde o pokračování Star Wars Jedi, novou strategii a novou FPS akci. Na všech už se začalo pracovat.

Všechny projekty bude mít pod dohledem Vince Zampella, který je jedním ze zakladatelů studia. Vývoj pokračování Star Wars Jedi má opět na starosti tým pod vedením Stiga Asmussena, který má na svědomí první díl. O dalším Star Wars Jedi se mluvilo na konci minulého roku v tom smyslu, že by jeho vydání mělo přijít už v druhé polovině letošního roku. Tyto informace se ale zatím nepotvrdily.

Tým, který vyvíjí novou FPS akci, vede Peter Hirschmann. Ten má za sebou dlouhou historii se sérií Medal of Honor a podílel se i na Star Wars Battlefront. "Pracovat s Lucasfilm Games na nové FPS ve Star Wars galaxii je pro mě splněný sen, protože tento příběh jsem vždy chtěl odvyprávět," uvádí v oznámení Hirschmann. Jeho projekt ale asi jen tak neuvidíme, protože práce jsou teprve v začátcích.

Strategie pak bude vznikat ve spolupráci se studiem Bit Reactor. Hlavní tváří tohoto studia je Greg Foerstch, který má ohledně strategií bohaté zkušenosti z vývoje Civilizace nebo Sid Meier's Pirates. 

Douglas Reilly z Lucasfilm Games v oficiální zprávě uvádí, že jsou z další spolupráce s Respawnem nadšeni. "Předvedli, že umí vyprávět epické příběhy Star Wars spolu s hratelností na té nejvyšší úrovni skrz různé žánry a těšíme se na to, že můžeme přinést další zážitky z daleké galaxie." Sean Shoptaw z Walt Disney Games pak dodává: "Stavíme na předchozích úspěších z partnerství s EA. Tato spolupráce ukazuje naši důvěru a vzájemný respekt sdílený mezi týmy světové úrovně v EA, Respawnu a Lucasfilm Games."

Sám Zampella na závěr dodává, že sami jsou velkými fanoušky Star Wars a jsou nadšeni z toho, že nyní můžou dělat projekty, o které se snažili dlouhá léta. "Jestli chcete udělat výborné Star Wars hry, měli byste se na této cestě přidat k nám."

Váš názor Další článek: Další ze sérií Xboxu by měla vyjít v kolekci ve stylu Halo: Master Chief Collection

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,