EA se loot boxů nevzdá, raději půjde před soud

Většina her se legislativě podvolila. EA se ale vzdát zpoplatněných balíčků nechce.

Belgická herní komise se rozhodla hnát EA do soudního sporu, protože odmítá vymazat ze hry FIFA 18 placené balíčky s hráči. Nejen že tyto balíčky nezmizí z tohoto ročníku, ale EA je neplánuje odstranit ani v ročníku následujícím. 

U našich loot boxů víte, co kupujete

Tvůrci slavné fotbalové série se už dříve vyjádřili, že naprosto odmítají označení jejich balíčků za hazard a nehodlají se takovému kroku podvolit. Hájili se mimo jiné i tím, že na podobném principu fungují i karetní hry jako Pokémon, které dělají totéž, jenom ne digitálně.

"Když kupujete balíček ve FIFA Ultimate Teamu, víte co za své peníze dostanete. Každý balíček je jasně označený a má přesně popsaný svůj obsah. Navíc se chystáme přidat i další prvek - zobrazení pravděpodobností na získání daného předmětu," řekl generální ředitel EA, Daryl Holt. 

Pravděpodobnost znáte i u výherních automatů

Herní komisi to ale nestačí a rozhodla se EA žalovat. Už dříve jasně specifikovala právě balíčky ve FIFA za předmět svého přezkoumávání co se týče hazardu a výsledkem bylo, že do téhle kategorie spadají. Předměty, které za peníze získáte jsou totiž náhodné, byť mají vždy stanovený určitý rozsah kvality.

Už dříve se loot boxů muselo vzdát CS:GO, Overwatch a také NBA od 2K. Pokud se ale EA podaří zákon obejít, mohlo by to vytvořit okno i pro ostatní. Podaří se herním společnostem nakonec válku o loot boxy vyhrát?

 

Diskuze (1) Další článek: Alan Wake dostane seriálové zpracování, o hře se ale nemluví

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,