EA se vzdalo Take-Two, prozatím

Už je to téměř sedm měsíců co vyplavalo na povrch, že se herní gigant - Electronic Arts - snaží získat společnost Take-Two, jež vlastní jednu z nejvýnosnějších značek vůbec, Grand Theft Auto. Tehdy pravděpodobně nikdo netušil, že se bude jednat o běh na dlouhou trať, při němž se vlastně téměř nic nestane. Firma EA nabídla za Take-Two astronomické dvě miliardy dolarů (akcie Take-Two se prodávaly za $17.36; lidé z EA nabídli $25.74 za "kus"), což však členy představenstva oné společnosti nepřesvědčilo.

Jistého posunu se lidé sledující tuto kauzu dočkali až minulý měsíc, kdy obě firmy prozradili, že započalo jednání za zavřenými dvěřmi, jehož výsledek se média dozví až  uznají za vhodné. Jakkoliv nadějně se to mohlo jevit, včera večer internetem proběhla zpráva, která učinila všem spekulacím přítrž: Pověření lidé z Electronic Arts zastavili jednání a rozhodli se neučinit žádnou další nabídku!

Podle vyjádření Strausse Zelnicka z Take-Two představenstvu spadl kámen ze srdce, neboť o takovýto konec usilovali od samého počátku. Zároveň však dodal, že jsou i nadále v kontaktu s jinými skupinami a společnostmi, takže je možné, že nakonec k prodeji (ať už částečnému, či úplnému) přeci jen dojde. Stejně tak se k výsledku kauzy vyjádřili i zástupci EA, kteří prozradili, že i nadále budou sledovat dění okolo Take-Two.

Zdroj: GameSpot

Váš názor Další článek: Spore nejstahovanější hrou

Témata článku: , , ,