PC | X360 | PS3 | Téma | Konzole

EA Showcase: Crysis 2, Medal of Honor, Dead Space 2 a další

Přišli jsme, viděli jsme, zahráli jsme si. V Londýně na předváděčce nadcházejících her od EA. Máme pro vás poznatky a souhrn toho nejzajímavějšího.
Kapitoly článku

Need for Speed World Online

Žánr: online závody
Více o hře na Doupěti

V Londýně bohužel nebyly k vidění klasické Need for Speed, které mají mít na svědomí tvůrci série Burnout (Critterion), ale online verze World dělaná primárně pro asijské trhy. Na rozdíl od předchozího retro online pokusu v podobě Motorcity si World bere za vzor Most Wanted a Carbon, což znamená moderní město, honičky s policisty a tuning, doplněné o MMO prvky jako jsou speciální schopnosti, které získáváte se zvyšujícími se úrovněmi. 

NFS World 44.jpg NFS world 83.jpg

Pochopitelně velký důraz mají hrát i sociální funkce. World jsme si mohli i zahrát a zcela bez uzardění říkám, že jsem epicky vyhrál. Možná za to může lehce i fakt, že jsem dostal k dispozici auto o dvě třídy lepší než soupeř. Bohužel času na pečlivější otestování moc nebylo, takže jsem naznal, že jízdní model je hodně podobný arkádovým dílům NFS, vylepšování jednoho ze tří stromů dovedností vypadá zajímavě, ale MMO potenciál mi zůstal poněkud skryt. Nicméně World se dočká vydání už za pár týdnů, takže se brzy budete moci na vlastní volant přesvědčit.

3 plusy

-    Honičky s policajty
-    Speciální dovednosti
-    Klasická NFS zábava

Green Day: Rock Band

Žánr: hudební hra

Green Day už je po Beatles druhou kapelou, které se kompletně zasvětil celý díl hudební hry Rock Band. Na disku najdete 47 písniček americké rockové grupy, včetně dvou celých alb – Dookie a American Idiot. Pochopitelně nesmí chybět spousta fotek, nahrávek a podobného materiálu. Stejně jako Beatles budou mít Green Day specifické grafické zpracování.

showcase 09.JPG

Žádné zásadní změny v herních prvcích nehledejte, ostatně shánět se po Green Day nástrojích taky nemusíte, hra vyjde pouze samostatně. Nejzajímavější na Green Day: Rock Band prezentaci asi bylo, když vandalové ze Score a Levelu při prezentaci převrhli tvůrcům televizi, podle které hráli. Buďte rádi, že čtete články od slušně vychovaného šéfredaktora.

3 plusy

-    Grafické zpracování
-    Spousta exkluzivních materiálů
-    47 písniček od Green Day

Stahovatelný obsah a XBLA hry

DLC a XBLA obsahu byla na Showcase vyhrazena velká část plochy, nicméně u nás se takovému zájmu podobná distribuce zábavy netěší, takže zkratkovitě:

-    Onslaught zní jméno nového módu pro Battlefield: Bad Company 2. Půjde o týmové kooperativní dobývání umělou inteligencí chráněných základen na postupně se rozšiřující mapě. Prostě si představte takový skriptovaný Rush proti davům počítačových protivníků.

showcase 08.JPG

-    Podobně atraktivně vypadá i stahovatelný přídavek pro Mass Effect 2 – Overlord. Zapomeňte na hodinovou frašku s Kasumi. DLC přinese 5 nových misí, planetu na prozkoumání a 2 achievementy. Postavíte se šílené umělé inteligenci a dokonce usednete za volant (jestli tedy má zrovna volant) speciálního vznášedla. Chvíli jsem s ním zkoušel skákat po ostrůvcích v tekoucí lávě a byla to zábava.

Overlord1WM.jpg Overlord3WM.jpg

-    K vidění bylo i DLC pro Dragon Age; The Darkspawn Chronicles, ale tomu se budeme věnovat v separátním článku.

-    Ostatně to platí i pro expanzi k The Sims 3. Ambitions už máme v podobě review verze, takže se v dohledné době těšte na zhodnocení.

-    Jednu ze dvou XBLA her představoval Shank. Klasická 2D arkáda, která vyčnívá úžasnou HD komiksovou grafikou a faktem, že se nebojí krve a násilí.

showcase 13.JPG showcase 07.JPG

-    Zlatý hřeb nicméně pro mě byl DeathSpank, neskutečně vtipně vypadající akční RPG ve stylu Diabla. Na hře pracoval tvůrce Monkey Islandu – Ron Gilbert a je to rozhodně znát. Ostatně kolik diablovek obsahuje košatý dialogový systém?          
 

Kapitoly článku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,