PC | X360 | PS3 | Téma | Konzole

EA Showcase: Crysis 2, Medal of Honor, Dead Space 2 a další

Přišli jsme, viděli jsme, zahráli jsme si. V Londýně na předváděčce nadcházejících her od EA. Máme pro vás poznatky a souhrn toho nejzajímavějšího.
Kapitoly článku

Před nedávnem se v samotném srdci britského impéria, tedy Londýně, konal další ročník předváděčky nejzásadnějších her od Electronic Arts. A Doupě pochopitelně nemohlo chybět. Nechme stranou humory na téma, jak dlouho se dá ucucávat sklenička džusu za 90 Kč v letištním restaurantu, kolik štiplavých poznámek snese konkurenční redaktor, než se ucho utrhne, a dumání nad ideou, že ten Londýn je v podstatě jen okopírované a o něco zvětšené Brno. Radši se rovnou zaměříme na to hlavní, jak vypadala samotná akce

showcase 04.JPG showcase 05.JPG

Po rozřazení do barevných skupinek, nafasování sluchátek a nezbytném čekání (správný redaktor nepřichází dříve než půl hodiny po avizovaném startu akce) zpestřeném konzumací sladkého pečiva a pravého anglického, snad dvě doby ledové louhovaného čaje, začala Showcase nezbytnou kratší tiskovkou s představením několika vybraných her. Hlavní informační nátřesk ale následně probíhal v rozmezí tří pater – v přízemí Rock Band Green Day a obrovský prostor s XBLA a DLC věcmi, první patro hostilo několik separátních místností pro prezentace jednotlivých her a v druhém patře bylo třeba k zahrání Old Republic a NFS World. Níže najdete poznámky k jednotlivým titulům podle jejich zajímavosti.

showcase 06.JPGshowcase 11.JPG

Bullestorm

Žánr: zběsilá akční FPS
Více o hře na Doupěti

Asi největší překvapení. Bullestorm je novou FPS od polských People Can Fly, kteří mají na svědomí bezhlavou akci Painkiller. A Bulletsorm svůj původ nezapře – hlavní housle hraje obrovská pestrost zabíjení a ještě k tomu na body. Ustřelíte frajerovi hlavu, dostanete body. Přitáhnete si fešáka energetickým bičem, vykopnete do vzduchu a prostřelíte sklivec – připočtete si bodů daleko víc.

Bulletstorm_Screen_5.jpg Bulletstorm_Screen_6.jpg

Pochopitelně nepůjde jen o tupé masakrování, tvůrci kladou i velký důraz na příběhovou linku zasazenou do zatraceně atraktivního prostředí. Jednoduše si představte metropoli budoucnosti, samé sklo a chróm, kterou požrala pestrobarevná džungle, kde jeden špatný krok znamená stát se potravou pro hladové muškáty (nebo co to je za kytky). O Bullestormu se na Doupěti v dohledné době dozvíte daleko víc v rozsáhlém preview

3 plusy

-    Zběsilá akce s pestrostí zabíjení
-    Nádherné a netradiční prostředí
-    Na hře spolupracují Epic Games

Crysis 2

Žánr: otevřená FPS
Více o hře na Doupěti

Druhý díl vizuální pastvy jménem Crysis se dostane i na konzole a dokonce byl i na Showcase prezentován ve verzi pro Xbox 360. První věc, graficky hra vypadá pochopitelně zatraceně impresivně, jen si musíte zvyknout na přechod z pestrobarevné džungle do pestrošedého New Yorku. Na druhou stranu, mrakodrapy dávají obrovský prostor pro vertikální boje a závratě, což nám bylo následně i prezentováno.

VIDEO: 2982 'Crysis 2 - EA Showcase video'

Různé přístupy k hraní mají být jedním z nosných prvků, takže se hrdina chvíli plížil s neviditelností po střeše a lámal vazy, aby následně sniperkou vyčistil mrakodrap naproti a po efektním skoku si to vyříkal i se zbytkem dotěrných žoldáků. Druhá ukázka poslala do akce i mimozemské obludy, ale víc prozrazovat nebudu. Dál jen z rychlíku, Crysis 2 bude úrovně dělit na oblasti stejně jako v prvním díle, velký důraz se klade na vylepšený nanosuit a nebudou pochopitelně chybět ani nové zbraně jako je efektní a zatraceně efektivní gauss puška.

3 plusy

-    Zasazení do ničeného New Yorku
-    Různé přístupy k hraní
-    Vylepšený nanosuit

Dead Space 2

Žánr: hororová third person akce
Více o hře na Doupěti

Kde rozdíly mezi oběma díly Crysis jsou evidentní, Dead Space 2 byste od předchůdce poznali asi až po chvíli pozorného sledování. Což u mě rozhodně platilo, protože jsem dorazil na prezentaci v okamžiku, kdy hrdina povědomě porcoval necromorphy v generické potemnělé chodbě. Ovšem když Isaac popadl pařát z mrtvé stvůry a probodl jím dotírající další zrůdičku, či začal házet vybuchovací klištáky, to už zvedlo náladu.

dead space 2 01.JPG dead space 2 02.JPG

Stejně, jako když hrdina mazaně prorazil sklo a nechal mutanty vycucnout do vesmíru. Následně se nechal ne-už-tak-mazaně rozpůlit těsnící stěnou, čímž tvůrci upozornili na nutnost být neustále ve střehu. Dead Space 2 má klást důraz na příběh, ale v tomto ohledu byli tvůrci až nechutně skoupí na slovo a jediné, co zopakovali, bylo přidání tváře a hlasu hlavnímu hrdinovi a zasazení na vesmírnou stanici. Jinak Dead Space 2 vypadá jako klasické pokračování – větší, propracovanější a (doufejme) zábavnější.

showcase 10.JPG

3 plusy

-    Hlas a tvář pro Isaaca
-    Větší a bohatší prostory
-    Nové nápady

Medal of Honor

Žánr: válečná střílečka
Více o hře na Doupěti

Už je to nějaký pátek, co si série Medal of Honor nechala uzmout trůn té nej válečné akce. O návrat na vrchol by se měl pokusit moderní restart, který řežbu zanese do aktuálního bojiště v Afgánistánu. Medal of Honor není tak epicky hollywoodsky přeplácaný jako Modern Warfare, což je trochu dvousečné. Rozhodně to platilo pro prezentovanou misi, kde jste v roli US Army Rangers čistili zapadlou vesnici v horách.

showcase 12.JPG

Pár hliněných domečků a teroristů v prostěradlech příliš nevybudilo adrenalin z klidových hladin. Když si přičtete přesně nula zajímavých nápadů a originálních herních prvků, vypadá to na další MoH blamáž. Nicméně jako klasická střílečka nemusí hra vůbec propadnout, základní principy se zdají poměrně funkční. Navíc prostředí se tvůrcům daří věrně přiblížit, pochvalu si rozhodně zaslouží za perfektní zpracování všudypřítomného písku, když shodila bomby zavolaná vzdušná podpora, měl jsem chvíli bradu dole. Nicméně zatím zůstávám spíše obezřetným.

MOH SP Screen 4.jpg MOH SP Screen 7.jpg

3 plusy

-    Změna prostředí
-    Hezké efekty výbuchů
-    Není to přeplácané jak Modern Warfare

Kapitoly článku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,