EA snižují nabídku za Take-Two

S koncem minulého týdne vypršela lhůta daná společností Electronic Arts na odkup akcií distribučního domu Take-Two. EA svoji nabídku prodloužili do půlky května, ale snížili o jedno procento cenu, kterou jsou ochotni dát za akcii.

Průběžně vás informujeme o vývoji možného odkoupení společnosti Take-Two herním gigantem Electronic Arts. Do minulého pátku byla stanovena lhůta akcionářům T2 na odprodej akcií, ale podle dostupných informací se EA podařilo získat pouze šest a půl milionu akcií, což je okolo osmi procent. Na zasedání společnosti T2 její předsednictvo vysvětlovalo akcionářům, že i když je jim nabízeno o dvě třetiny více, než je současná hodnota akcií na trhu, je nabídka neadekvátní. Údajně s příchodem GTA IV na trh budou zisky natolik výrazné, že o odkupu nebude potřeba ani uvažovat.

Další událostí, která nepřidala prodejům, je oznámení amerického antimonopolního úřadu, že hodlá možné pohlcení vyšetřovat. Zástupci společnosti Electronic Arts však tvrdí, že jediný možný konflikt může nastat v oblasti herních sérií, ale celkově jde o mnoho povyku pro nic. EA se nakonec rozhodli prodloužit lhůtu na odkup akcií do poloviny května s tím, že ale sníží cenu, kterou jsou ochotni za akcii zaplatit. Namísto rovných šestadvaceti dolarů se posunou na 25,74 dolaru. Podle světových analytiků je však nepravděpodobné, že by nabídka uspěla, pokud ji naopak EA nezvýší alespoň na třicet dolarů za akcii.

Související informace (GTA IV):

Objednejte si na shop.doupe.cz
Grand Theft Auto 4 
  • X360: 1 799,- Kč
  • PS3: 1 799,- Kč
    Grand Theft Auto 4 (sběratelská edice)
  • PS3: 2 599,- Kč
  • X360: 2 599,- Kč
  • Platforma: X360, PS3
    Typ hry: Freeformová akce

    Výrobce: Rockstar North (www.rockstargames.com)
    Vydavatel: Rockstar Games (
    www.rockstargames.com)
    Homepage:
    http://www.gta4.com
    Datum vydání: 29. dubna 2008

    Zdroj: Gamespot

    Váš názor Další článek: Virtua Fighter 5 se vyvíjí dál

    Témata článku: , ,