EA

EA zveřejnila finanční zprávu za uplynulý rok!

Herní gigant Electronic Arts dnes zveřejnil informace o finančních výsledcích za uplynulý rok. Oficiální zpráva však hovoří nejen o pozitivních komerčních výsledcích, ale i o plánech společnosti do budoucna. Čistý zisk EA je ale kupodivu menší, než sami představitelé firmy čekali - oproti stejnému období v roce 2003 je vyšší o pouhé 3,2 procenta.

  

Znám je rovněž i konečný žebříček prodejnosti. Nejlépe si vedlo další pokračování série Need for Speed s podtitulem Underground 2, následované dalšími sportovními počiny FIFA 2005 a NBA LIVE 2005. V první sedmičce se rovněž objevili dva tituly ze stáje Pána Prstenů - Battle for Middle-Earth a The Third Age. Kupodivu se velmi dobrých komerčních výsledků dočkala akce Golden Eye: Rogue Agent. Dále zpráva hovoří o posunutí data vydání některých her. Kupříkladu veleočekávané multiplayerové akce Battlefield 2 a dokonce i Medal of Honor: Dogs of War se dočkáme až v druhém čtvrtletí tohoto roku.

Zajímavé je i vyjádření EA k situaci kolem Ubisoftu, kde nyní vlastní menší podíl akcií. Společnost chce údajně vyčkat a případně zakoupit další balík akcií, čímž by svou pozici ve francouzském Ubi posílila.

Zdroj: Vlastní

Váš názor Další článek: Trojský kůň získává přístupy k Lineage

Témata článku: , , , ,