Earth 2160 a vychytávka Picture in Picture. Plus další informace

Společnost Reality Pump letos vypustí do světa již třetí pokračování své úspěšné strategické série Earth. V duchu zavedené tradice se příběh nového titulu odehrává deset let po událostech z předchozí hry, přičemž opět vypráví o třech silných frakcích; Eurasian Dynasty, United Civilised States a Lunar Corporation. Po zničení planety Země, které přežila jen hrstka lidí, přesídlili zástupci zmíněných stran na Mars. Po pět pokojných let, občas narušených menšími střety, se každá z frakcí rozvíjela nezávisle na sobě; přetvářela si Rudou planetu ku obrazu svému a prozkoumávala nové území.

Nic však netrvá věčně a pomalu se začínají objevovat problémy. Neopatrnou činností příchozích kolonizátorů se začíná probouzet tisíc let staré, vlastní rasou sem poslané a hybernované, nebezpečí; nenapravitelní vrahové a násilníci ze Země. Budou hluboko zakořeněné sváry mezi třemi frakcemi ED, UCS a LC pokračovat, nebo se všichni spojí pod jednou vlajkou proti novému nepříteli?

  

Tolik k příběhu hry, jenž by neměl být jen na okrasu, ale díky nelineárním kampaním by se měl plně podílet na herním zážitku. To si budete moci ověřit ve čtyřech kampaních, každá po sedmi misích, což dohromady dává docela úctyhodné číslo 28 scénářů. Stejný počet jako kampaní nás čeká i multiplayerových módů, jež si vyzkoušíme na deseti skirmish mapách, a to až v osmi hráčích. Multiplayer by měl být navíc zajímavý i možností připojit se do již hraného scénáře, ukládáním či funkcí EarthNetTM Server, díky které si najdete na internetu vhodného protivníka.

Dnes byla vývojáři představena jejich nově zakomponovaná funkce Picture in Picture, kterou jsme měli mimochodem možnost vidět už v minulých dílech či ve strategii Commandos. PiP není ničím jiným, než "obrazem v obraze", což jednoduše znamená, že budeme moci sledovat dvě místa zároveň. Potřebujete jedním očkem kontrolovat stav základny a druhým pozorovat útok na hlavní frontě? Ale zajisté, díky Picture in Picture to prý nebude problém. Na situace budete také moci nahlížet i z více úhlů (isometrický a z první osoby). 

  

Zdroj: Worthplaying

Váš názor Další článek: Další zásoby World of Warcraft do Evropy

Témata článku: , , , , , ,