Echo z výstavy – DEN 1: datum vydání PS4, erotika v GTA V a další

Také neradi kraulujete skrze tuny malých novinek a bleskovek, abyste se dozvěděli vše podstatné? U nás nemusíte. Máme pro vás připraven menší seriál speciálů z každého dne výstavy GamesCom, ve kterých se dozvíte vše podstatné, hezky na jednom místě.

Sony odhalilo oficiální datum vydání konzole PS4

Rozhodně jedna z nejočekávanějších informací výstavy. PlayStation 4 se dostane na pulty obchodů 15. listopadu v USA a 29. listopadu v Evropě. Zdržení naštve, ale je to lepší, než nic. Při startu bude konzole dostupná v celkem 32 zemích, což je rozhodně příjemnější číslo, než které představil Microsoft. Existuje ale vysoká pravděpodobnost, že u nás se konzole přece jen objeví až na začátku příštího roku. Cena zůstává stejná – 399 euro, a u nás se bude pohybovat kolem 12 tisíc Kč. Mezi předpokládané startovní tituly patří:

  • NBA 2K14
  • Call of Duty: Ghosts
  • Skylanders Swap Force
  • Need for Speed: Rivals
  • Battlefield 4
  • Madden 25
  • FIFA 14
  • NBA Live
  • Killzone: Shadow Fall
  • DRIVECLUB
  • Knack
  • Assassins Creed IV Black Flag
  • Watch_Dogs
  • Just Dance 2014
  • Lego Marvel Super Heroes

Sony odhalilo také dvě barevné varianty ovladače Dualshock – modrou a červenou. Zda se dočkáme barevných kombinací i konzole samotné je zatím ve hvězdách.

1377051861-5.jpg 1377051869-6.jpg 1377051882-4.jpg
1377051885-3.jpg 1377051885-7.jpg 1377051887-10.jpg
1377051887-9.jpg 1377051888-1.jpg 1377051888-2.jpg

The Sims 4 půjdou hrát i offline, žádné otravné DRM nebude

Producent čtvrtého dílu simíků vyvrátil domněnky, co strašily fanoušky od vydání SimCity. Sims 4 nebudou mít žádnou DRM ochranu a půjdou hrát v offline režimu, na rozdíl od již zmíněného simulátoru. Titul se prozatím chystá pouze pro PC a Mac.

Pro Evolution Soccer 2014 vyjde v září, půjde do boje proti nové FIFĚ

Konami oznámilo oficiální datum vydání nejnovějšího fotbálku ze série PES, který má podle posledních informací dohnat ztracenou formu a jít do přímého střetu s fotbálkem FIFA 14. Hry se dočkáme 20. září letošního roku na PC, PS3 a Xbox360. Krátce předtím si ještě budeme moci vyzkoušet hratelné demo, konkrétně 11. září. Jsme rozhodně zvědaví, jak se návrat na fotbalové výsluní tvůrcům povede. Prozatím můžete skouknout nejnovější trailer.

Oficiální obaly hry Gran Turismo 6

Sony uvolnilo dva oficiální obaly pro nejnovější díl závodního simulátoru Gran Turismo – klasickou a narozeninovou edici.

gran-turismo-6-anniversary-edition-box.png gran-turismo-6-boxart.png

Výstava ve jménu datadisků

Na GC už došlo k oznámení rovnou dvou datadisků ke skvělým hrám. Blizzard představil spekulovaný datadisk Reaper of Souls pro rubačku Diablo III, který představí novou třídu – The Crusader – a zvýší úroveň levelů na 70. Datadisk se také soustředí na nepřítele jménem Malthael, anděla smrti, a jeho legiev- Reavery.

Druhým datadiskem je Enemy Within pro parádní sci-fi strategii XCOM: Enemy Unknown, o němž se také spekulovalo delší dobu. Na trh se datadisk dostaví 15. listopadu letošního roku a přidá do hry nové mapy, herní obsah, multiplayerový obsah, vylepšení, zbraně a mnoho dalšího.

Datadisk by měl vystačit na tři hodiny, což nezní špatně.

GTA 5 odhaluje obsah pro dospělé – drogy, sex a neřesti

Jak už to tak bývá u ratingové společnosti ESRB, často odhaluje z připravovaných her konkrétnější detaily a zatím neznámé prvky. Stejně je tomu i v případě očekávané gangsterky Grand Theft Auto V. K sérii tak nějak dospělý obsah patří, pátý díl ale půjde mnohem více do hloubky.

Často se objevují krvavé cákance a hra obsahuje občasné znázornění utržení končetin. V jedné scéně jsou hráči nuceni používat různé nástroje a způsoby, jak dostat z postavy informaci,“ píše se na ESRB. „Hra obsahuje znázornění sexuálního obsahu a aktivit. Zatímco nahota chybí, lze slyšet sexuální zvuky. Nahota je ve hře přítomna pouze ve specifických situacích.

Nechybí drogy, alkohol a tvrdá mluva. Zkrátka GTA jak jej máme rádi.

Borderlands 2 v příštím roce dorazí na PS Vita

Konference Sony sice nepřinesla mnoho opravdu zajímavého, došlo ale na několik příjemných překvapení. Jedním z nich bylo i odhalení oblíbené parodické akce Borderlands 2 pro handheld PSV. Půjde o zcela kompletní přenesení druhého dílu do kapesní podoby, včetně kooperativního režimu a tuny zbraní.

1377035196-b2-x-vita.jpg

Hra se na trhu objeví v roce 2014. Více informací dorazí už brzy.

Do herního průmyslu se vrací Terminátor

Trochu překvapující zpráva z výstavy, Reef Entertainment totiž oznámilo získání exkluzivních práv na dva první filmy Jamese Camerona – Teminator a Terminator 2: Judgment Day. Díky licencím chtějí vyvíjet hned několik her z tohoto univerza a prvním projektem má být Terminators: The Video Game.

ttvgteaserlogo.jpg

Mělo by se jednat o velmi přesné přenesení filmového univerza do herní podoby, což jsme sice slyšeli už mnohokrát, ale to nám nebrání stále věřit v povedenou herní adaptaci nestárnoucí klasiky.

A to je zatím vše. Výstava je v plném proudu, takže nezapomeňte sledovat Doupě pro další várku informací ze světa GamesComu.

Diskuze (5) Další článek: Ubisoft oznámil filmovou adaptaci Watch Dogs

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,