Eidos propouští kvůli ztrátám

Společnost Eidos, vydávající třeba tituly sérií Tomb Raider a Hitman, čeká velké propuštění, když o práci přijde asi čtvrtina zaměstnanců. Příčinou je prohloubení ztráty a restrukturalizace pod novým vedením.

Přibližně před rokem byla společnost Eidos na vrcholu. Její šéf Jane Cavanagh dokonce dostal Řád britského impéria. Nedávno však byl odvolán z funkce a nový ředitel, Phil Rogers, nyní oznámil plán na restrukturalizaci. Mimo jiné to odnesou dvě stovky zaměstnanců, přibližně čtvrtina celkového počtu, a čtrnáct rozpracovaných titulů. Společnost se rozdělí na jednotlivá studia a bude se zabývat tvorbou perspektivních her, zejména pak sérií Tomb Raider, Hitman, Championship Manager a Deus Ex.

Za tuto změnu může mimo jiné i ohlášení výsledků z konce loňského roku, kdy i přes rekordní zisky celého herního průmyslu zisky Eidos Interactive klesaly. Přidejte si k tomu i rostoucí náklady na vývoj her a zjistíte, že ztráta společnosti se meziročně zvýšila o 350 %. Zatím nebylo ohlášeno, kterých konkrétních čtrnáct her již nepotkáte, celkově by však měly svým zrušením snížit ztrátu společnosti o čtrnáct milionů liber za čtvrtletí. Budeme sledovat, zda tato analýza vyjde.

Zdroj: Gamespot

Váš názor Další článek: Galerie: Battlefield Heroes

Témata článku: , , , ,