Eidos se zbavuje Rockpool Games

O problémech s nimiž se aktuálně potýká známá vydavatelská společnost Eidos jsme vás již informovali. Její zástupci tehdy prozradili, že mají v plánu zbavit se neznámých her a soustředit se především na velké a populární značky jako je Tomb Raider, či Hitman. První krok k uskutečnění tohoto rozhodnutí přitom udělali již v pátek.

Představenstvo jmenované firmy se totiž rozhodlo zbavit manchesterského studia - Rockpool Games - a tudíž i všech jeho čtrnácti zaměstnanců. K akvizici Rockpool přitom došlo teprve v roce 2007, kdy se Eidos snažil dostat na trh mobilních casual her, který podle něj představoval neopracovaný drahokam. Chybička se vloudila.

"Jako společnost se musíme soustředit především na kvalitní tituly, jež mají do budoucna šanci stát se populární značkou," vyjádřil se k celé záležitosti mluvčí společnosti Eidos. "Zvláště v těchto časech se musíme snažit snižovat naše výdaje. Rozhodnutí, které jsme učinili, nebylo snadné. Všem propuštěným zaměstnancům děkujeme za práci, kterou odvedli, a přejeme jim, aby se jim v budoucnu dařilo."

Zdroj: Eurogamer

Váš názor Další článek: Na čem poběží Empire: Total War?

Témata článku: , , , , , , ,