Elden Ring v nových záběrech ukazuje souboj s drakem, pestrý svět a spoustu dalšího

Fanoušci her od FromSoftware se konečně dočkali pořádné ukázky z jejich připravované novinky. Musíme říct, že je opravdu na co se těšit.

Jak bylo včera slíbeno, dnes nám vývojáři ukázali celých 15 minut záběrů z hraní Elden Ringu, který vychází 25. února na PC, Xbox One, Xbox Series S|X, PS4 a PS5. Hned na úvod můžeme zažehnat případné obavy o tom, že by Elden Ring nevypadal tak dobře, jak vyplynulo z nedávno uniklých záběrů na Twitteru. Na panoramata zdejšího světa je radost pohledět.

Hned z počátku nám byl předveden souboj s velkým drakem a z ukázky je jasně vidět, že skákání bude v Elden Ringu hrát celkově důležitou roli. Pády z velké výšky tady vaší postavě nijak neublíží a velké skoky zvládne i váš kůň. 

V záběrech si můžete prohlédnout mapu, což je pro hry od FromSoftware také novinka. Zdejší svět bude otevřenější než kdy před tím. Můžete se nechat vést, ale nic vám nebrání v tom ho prozkoumávat na vlastní pěst. Není to jen o rozlehlých pláních. Svět je propletený chodbami a katakombami, které ukrývají vzácný loot. Přece ho tam jen tak nenecháte ležet. 

Herní mechaniky nyní zahrnují plížení, nechybí možnost hraní online v kooperaci a opět vás bude moci další hráč vyzvat na PvP zápas. Součástí Elden Ringu je také crafting systém, různé druhy zbraní, magie a spousta dalších mechanik, díky kterým můžete k soubojům s nepřáteli přistupovat dle svého. 

ssss.jpgyt5s.com-ELDEN RING - Gameplay Preview-(1080p60)_Moment.jpg

Hru už si také můžete předobjednat. To platí i pro dvojici speciálních edicí. Ta dražší kromě pěkné sošky obsahuje i 1:1 repliku přilby ze hry. S oznámením ale přišlo upozornění, že dostupnost se liší podle toho, z jaké země objednáváte. Zatím tedy není jasné, jestli se tato edice dostane i k nám.

Váš názor Další článek: Battlefield Portal v novém traileru ukazuje bojiště plné šílených kombinací

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,