Elder Scrolls Legends bez cross-play nevydáme, rýpla Bethesda do Sony

Elder Scrols Legends bude pro fanoušky. A budou spolu hrát nehledě na to, jaké zařízení mají. Jen aby si někdo na PS4 vůbec zahrál.

Karetní hry na počítačích, mobilních zařízeních ale i konzolích zažily v posledních letech velký boom a jednou z karetních adaptací úspěšné série je i Elder Scrolls Legends. Ve většině z těchto adaptací je klasický postup, že ať už koupíte cokoliv, můžete to použít na všech platformách. Do karet totiž často musíte nemálo investovat. A přesně proto se Bethesda rozhodla dát jasný vzkaz těm, kdo nechce cross-play podpořit.

Své k tomu řekl vicepresident globálního marketingu Bethesdy, Peter Hines. "Elder Scrolls Legends je strategická karetní hra, založená jak na singleplayeru, tak multiplayeru. Má cross-play i cross platform postup hrou. Pokud něco získáte na jedné platformě, máte to prostě všude. To je náš cíl, ať už hru budeme vydávat na jakoukoliv platformu," stanovil jasně Nines podmínky.

"Nemůžeme přece vyvinout hru, která bude jedním směrem fungovat určitým způsobem a na jisté platformě bude fungovat zcela odděleně. Chceme, aby to fungovalo jako doposud na iOS, Androidu, Steamu a Bethesda.net. Když si něco koupíte, je jedno, na čem potom hrajete. Svoje získané předměty neztratíte," vysvětluje přístup Bethesdy.

Právě cross-play je v poslední době velkým tématem a Hines očividně svá slova mířil hlavně na Sony. Japonská společnost totiž odmítá jakoukoliv formu hraní mezi platformami. Nejvíce nevole tento přístup způsobil, když tvrdě narazili hráči Fortnite. Teď to vypadá, že by tvrdohlavost Playstationu mohl ale někdo prolomit, nebo přinejmenším vydupat výjimku, jako např. v případě Rocket League. 

Myslíte, že Sony nakonec couvne a umožní propojení s ostatními systémy, nebo zůstane tvrdošíjně stát v koutě, zatímco ostatní si budou hrát?

Diskuze (2) Další článek: Rage 2 při vydání nepovolí modifikace a nejspíše ani multiplayer

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,