Electronic Arts hlásí menší ztrátu

I když se společnost Electronic Arts dostala v prvním finančním kvartálu letošního roku (končícím 30. června) do ztráty ve výši jedenaosmdesáti milionů dolarů, je výsledek podle představitelů firmy stále lepší, než se předpokládalo.

Osmdesát jeden milion dolarů ztráty je o třiadvacet milionů více, než zaznamenala společnost Electronic Arts ve stejném období loňského roku. A to i přes to, že výnosy z prodeje vzrostly o třináct procent. Podle všech informací je ztráta zapříčiněná postupným přechodem herního trhu na konzole další generace. Electronic Arts se samozřejmě snaží udržet si vedoucí pozici na konzoli Xbox 360, připravují se však navíc i na vydání PS3 a Wii. Právě proto byla předpokládána dokonce ještě větší ztráta a vedení společnosti je spokojeno se současnými výsledky.

Hlavním tahounem zisků jsou samozřejmě konzole, kdy Xbox 360 více než vyrovnává sestupnou tendenci prodejů ostatních konzolí. Celkově se prodejnost titulů pro konzole dostala až k šestiprocentnímu zvýšení zisku, což se rozhodně nedá říci o PC. Počítače totiž zaznamenaly jedenáctiprocentní pokles zisků, i když se o zisky dělily 2006 FIFA World Cup, The Sims 2: Family Stuff a stárnoucí Battlefield 2. A ještě jedna třešnička na závěr, spojení 2006 FIFA World Cup se světovým pohárem ve fotbalu vyústilo v raketový prodej necelých tří milionů kopií hry za dva měsíce. Však se není co divit, když hru třeba na našem obchodě naleznete za krásných 1099,- Kč.

Zdroj: Gamespot

Diskuze (1) Další článek: Herní Blesk – E3 možná v Brně

Témata článku: , , , , , , , ,