Empire: Total War se testovalo i u nás

Společnost CD Projekt si pro hráče připravila skutečně ojedinělou akci. Minulou sobotu, 14. února, totiž umožnila vybraným jedincům vyzkoušet v pražské herně Battlezone očekávanou strategii Empire: Total War, jejíž vydání je naplánováno již na 4. března. Tato skupina hráčů přitom neměla za úkol jen prověřit lokalizaci, ale rovněž hru samotnou.

empiretotalwar_07.JPGempiretotalwar_08.JPG

Na několik málo hodin se totiž stali oficiálními testery, jejichž domněnky poputují přes CD Projekt až k tvůrcům z Creative Assembly. Ti, pokud je seznají za oprávněné, je pak s největší pravděpodobností zapracují do patche, jenž by se měl objevit buď v den vydání hry, nebo o chvíli později.

"Focus group pro Empire: Total War splnila veškerá naše očekávání," prohlásil Pavol Galko, marketingový manažer společnosti CD Projekt, a doplnil. "Těší nás nejen to, že akce uspořádaná ve spolupráci s hernou Battlezone, společností Intel a magazíny Tiscali Games a Score proběhla hladce, ale hlavně skutečnost, že reakce hráčů na Empire: Total War byly veskrze pozitivní."

Pavel Mondschein, lokalizační manažer, k tomu pak uvedl: "Zpočátku jsme měli trošku obavy, jak celá akce dopadne - pokud víme, nikdo v České republice nic podobného nikdy neprovedl, a nemá s něčím podobným zkušenosti. Testování lokalizovaných verzí probíhá většinou 'za zavřenými dveřmi' a veřejnost tak nemá možnost se ke hře vyjádřit."

"Na příkladu Empire: Total War se ale jasně ukázalo, že pořádání focus groups má smysl a je přínosem pro všechny zúčastněné strany. Rozhodně v nich hodláme pokračovat i u dalších našich titulů."

Tak to se vskutku máme na co těšit.

Zdroj: TZ

Dostupné pro: PC
Žánr: Strategie
Výrobce: Creative Assembly | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 4. března 2009
  • Námořní bitvy s majestátními koráby
  • Ještě více možností na strategické mapě než minule
  • Možnost dobýt si Evropu třeba za Američany
  • Umělá demence
  • Slabší technická stránka
  • Dlouhé nahrávací časy
Diskuze (2) Další článek: O čem bude druhé Mass Effect DLC?

Témata článku: , , , , , , , , , ,