Epic vs. autoři tanečků 1:0. Copyright na Carltonův tanec soud zamítl

První krok k žalobě na Epic rovnou ztroskotal a naděje na peníze pro autory se tak výrazně tenčí.

Herec Alfonso Ribeiro neuspěl se svojí žádostí na autorská práva pro svůj tanec, který předvedl v seriálu Fresh Prince of Bel-Air. Herec se o ně rozhodl požádat poté, co zjistil, že Epic Games vydělávají každý měsíc miliony dolarů na prodeji tohoto tance jako emotu do svojí hry Fortnite. Podle jednoho z vedoucích pracovníků komise pro registraci ochranných značek byla Ribeirova žádost zamítnutá, protože "choreografie, kterou si chtěl přivlastnit je pouze běžnou taneční rutinou". 

Ribeiro by i v případě, že by šlo tento tanec nechat označit copyrightem, měl ještě jeden zásadní problém. A to fakt, že ho předvedl v pořadu Fresh Prince of Bel-Air od stanice NBC, která by tak pravděpodobně měla právo se případně hlásit k tomuto duševnímu vlastnictví. 

Vzato kolem a kolem, žádost Ribeira byla zamítnuta jednak protože jeho tanec je pouze běžnou taneční rutinou, a také není možné přímo určit, kdo by měl být jeho případným vlastníkem. Bude zajímavé sledovat, zda Ribeiro okamžitě vycouvá ze žaloby, nebo se bude snažit ještě hledat skulinku. Stejná právnická společnost, která se o jeho případ stará zastupuje také rappera 2 Milly, "Backpack kida", a Orange Shirt Kida. Na čí straně v tomto sporu stojíte?

Váš názor Další článek: Originální kopie hry Super Mario Bros. se prodala za sto tisíc dolarů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,