ESA prý má stále co nabídnout

Když bude organizace Entertainment Software Association (ESA) silná a úspěšná, prospěje to prý celému hernímu průmyslu, prohlásil president Entertainment Consumer Association (ECA). Tvrdí to i přes útoky zástupců ESA na svoje sdružení.

logo_eca.gif

Těsně před letošním ročníkem Electronic Entertainment Expo si tiskový mluvčí amerického sdružení ESA dovolil vystřelit na organizaci zastupující hráče – ECA. Ve svých prohlášeních uvedl, že ECA je proti ESA silně zaujatá a celá její činnost stejně vtipná, jako prohlášení o kubánské svobodě tisku. Hap Halpin, prezident ECA, na to pouze odvětil, že se nejspíš jedná o nějaké období osobní frustrace na straně šéfa ESA, protože valnou většinu času spolu obě sdružení dobře vycházejí a snaží se prosazovat podobné zájmy. Samozřejmě se prý někdy najdou i výjimky, ale to je dáno spíše zaměřením ESA na producenty, zatímco lidé z ECA se starají spíše o zákazníky.

Pro dobro herního průmyslu by prý bylo dobré, kdyby ESA byla zase v plné síle mohla nadále prosazovat svá lobby. Přitom na jaře opustily sdružení velké hvězdy, jako třeba nově vzniklé spojení Activision Blizzard, Lucas Arts a id Software. Letošní výstava E3 pořádána ESA byla taky považována spíše za debakl. Přesto si prý však nikdo nepřeje, aby se ESA stalo cokoliv špatného, protože se stále jedná o významný hlas v americkém herním průmyslu, který je schopen minimálně ovlivňovat svými úspěšnými žalobami zákony, které často populisticky chystají američtí zákonodárci.

Zdroj: GI.biz
Váš názor Další článek: Střípky o Stealth Force 2

Témata článku: , ,