Esport Student Association chystá 4. sezónu 3E Ligy, registrujte se

Česká republika bohužel nedrží se zahraničím krok v oblasti esportu. Dohnat se to ale snaží různé organizace jako eSuba nebo studentská organizace ESA.

ESA (Esport Student Association) je celorepublikový spolek, který se zaměřuje na networking mezi studenty a univerzitami. Jeho ambicí je vylepšit studentský život a popularizovat esport podle modelu zahraničních univerzit.

Za tímto účelem pořádá ESA nejrůznější akce, například uskutečnění Esportovního derby mezi Univerzitou Hradec Králové a Univerzitou Pardubice v minulém roce nebo 3E Liga, která měla již tři ročníky. Organizace se však zúčastnila také akcí jako For Games, Game Access nebo vyslala studentské týmy na MČR 2019. Zároveň pořádá i různé naučné akce formou přednášek o herním průmyslu.

3E Liga patří k největším akcím ESA. Je určena čistě pro vysokoškolské studenty a přizpůsobuje se univerzitám tak, aby byla řešena semestrálně a nezasahovala do studia. V průběhu semestru se postupně vyselektují ti nejlepší, kteří se utkají ve finále o zajímavé ceny, které je zároveň streamováno na Twitchi. 3E Liga zaznamenala více než 1000 registrovaných studentů zahrnujících ČVUT, Karlovu Univerzitu nebo i školy na Slovensku.

Pokud jste studenty, můžete se již nyní zaregistrovat na 4. sezónu 3E Ligy, která se odehraje v několika zápasech v březnu až květnu. Hrají se tři hry, a to League of Legends, Hearthstone a Counter Strike: Global Offensive. Více o E3 Lize nebo o ESA si můžete přečíst na oficiálních stránkách.

Váš názor Další článek: Česká hra 1428: Shadows of Silesia láká prvním teaser trailerem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,