Eternal Legacy - japonská inspirace (recenze)

Gameloft vydává vlastní RPG inspirované další herní legendou. Tentokrát si vzal do hledáčku japonskou sérii Final Fantasy. Dokázal se přiblížit svému vzoru?

Eternal Legacy je jasně inspirováno legendární japonskou RPG sérií Final Fantasy. Pod virtuální D-pad se vám dostane mladý chlapec jménem Astrian, rebel bojující proti tyranské nadvládě a hledající svého ztraceného otce. Žádný nečekaný děj pro tento typ hry, ale na to jsme si už nějak zvykli.

eternal legacy 05.jpg

Eternal Legacy je pořádnou směsí všeho možného. Hra pěkně vypadá, dobře se ovládá, má spoustu postav a ani příběh, i když klasický, není k zahození.

Prvním alarmujícím náznakem může být slabá uvěřitelnost jednotlivých postav

Bohužel vše selhává v bodě, kvůli kterému byla hra stvořena - zábavě. Prvním alarmujícím náznakem může být slabá uvěřitelnost jednotlivých postav. Veškeré rozhovory působí v Eternal Legacy amatérsky a nedodělaně, a proto se později stávají  rušivým elementem.

eternal legacy 01.jpg

Asi nejdůležitější aspekt pořádného RPG představují souboje, které jsou v ET příliš nudné a nevýrazné. Nepřátelé se potulují různě po celém světě a se změnou prostředí se mění i oni. Stačí se k nim jen přiblížit a hra se automaticky přepne do bojového režimu na tahy. Výchozí nastavení umožňuje ovládat pouze hlavního hrdinu Astriana, o zbytek vaší party se postará umělá inteligence. Vy si však můžete alespoň nastavit, zda-li se spolubojovníci mají soustředit na útok, obranu či spíše léčení a tak dále. Pokud určíte alespoň jednoho člena k léčení, funguje to velice dobře – na smrt téměř můžete zapomenout.

Každý vyhraný zápas pochopitelně přináší nové zkušenosti, díky kterým se stáváte silnějším. Automaticky se učíte novým dovednostem a sbíráte fragmenty, které vám dovolují používat nová kouzla, nebo přivolávat do bitev různé bytosti. Kupodivu útok se oproti použití magie téměř nijak výrazně neliší a je shodně silný. A tak se často stane, že před každým tahem dokola mačkáte jen tlačítko útoku, a to včetně soubojů s většími padouchy. Tohle je právě největší kámen úrazu celé hry, který ji sebou táhne ke dnu s každou další odehranou minutou.

eternal legacy 03.jpg

Pokud je Gameloft v něčem mistr, tak určitě v ovládání na dotykových displejích. Tak jako v jiných hrách tohoto francouzského vývojáře, i v Eternal Legacy je všechno promyšlené a funguje tak, jak má - od běhu, kdy používáte d-pad, až po šikovné a ničemu nepřekážející menu zobrazované během bitev.

Další pochvalu si tvůrci zaslouží za parádní grafické zpracování, protože hra prostě vypadá fantasticky. Prostředí je otevřené, takže se můžete pohybovat, kam chcete a ještě se navíc pravidelně se obměňuje.

Astrian je typickým japonským hrdinou se špičatými vlasy a mečem velkým jak on sám

Hlavní postavy vypadají parádně a to i zblízka. Astrian je typickým japonským hrdinou se špičatými vlasy a mečem velkým jak on sám, zatímco postavy něžnějšího pohlaví se za své oblečení ukrývající opravdu jen to nejnutnější vůbec nemusí stydět.

eternal legacy 02.jpg

Eternal Legacy se jeví jako vzorný příklad japonského RPG, kterému nechybí krásná grafika, spousta možností a příběh zabírající 8-10 hodin. Hratelnost už ovšem solidně pokulhává, zejména díky dlouhým a hrozně nudným soubojům a špatně napsaným dialogům bránícím více se ponořit do příběhu. Pokud chcete JRPG na iPhone, obraťte se na mistry ve Square Enix a jejich Chaos Rings.

Dostupné pro: iPhone
Žánr: RPG | Pokus o JRPG
Výrobce: Gameloft | Webové stránky hry
Začátek prodeje: V prodeji
  • Podařené ovládání
  • Hezká grafika
  • Slušná herní doba
  • Nudné souboje
  • Hloupé dialogy
Diskuze (2) Další článek: Demo Killzone 3 příští měsíc

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,