Everglade Rush – vznášejte se nad hladinou

Již jsme tu měli závody ve všech možných dopravních i nedopravních prostředcích, proč tedy nevydat závody vodních vznášedel ? Tak tato věta, možná lehce pozměněná, bezpochyby zazněla ve vývojářských „laboratořích“ autorů připravovaného titulu Everglade Rush…
Everglade Rush je (tedy spíše bude) čistokrevná závodní hra. Od konkurence se liší poněkud odlišným dopravním prostředkem, kterým se v ní bude moci hráč svést – nejedená se totiž o žádnou formuli 1 ani čistokrevné závodní auto – to byste tipovali špatně. Vítězem při jeho vybíráni se totiž stalo poněkud netradiční vznášedlo.

Cesta kolem světa za osmdesát dní? První část této věty není s Everglade Rush zase tak nereálná. Autoři se pyšní tím, že jejich připravované mise se odehrávají takřka ve všech koutech naší malé planety. Horší to bude s těmi osmdesáti dny – myslíte, že vydržíte tak dlouho ER hrát? No, pokud dopadne tak, jak se prozatím jeví, není to zase tak nemožné…

Everglade RushEverglade Rush

Velice vyzdvihovanou součástí hry má být reálný model všech vznášedel včetně jejich chování. Tak např. vznášedla by měla přesně reagovat na povětrnostní podmínky, to znamená, že v případě bouře asi moc ovladatelná nebudou :-) O tom, jak moc budou vznášedla podobná svým skutečným „předlohám“ se zatím přesvědčit nemůžeme, po stránce grafické by to však mohlo být velice dobré.

Mnoho hráčů by jistě uvítalo možnost používat různé zbraně a tím si hru tak trochu „zakčnit“ (trochu divné slovíčko, že…). Tato skupina „pařanů“ však bude zklamaná. Výrobci hry jednoznačně odmítli tuto myšlenku a popravdě ani „remcání“ všemožných příznivců je zatím nedokázalo přivést na poněkud akčnější cestu při vývoji (podle mého názoru je to však jen a jen dobře – pokud má být Everglade Rush čistě závodní hrou, přítomnost zbraní by ji spíše pokazila).

Kapitolou, kterou se budu asi zabývat nejvíce je grafika. Již teď, rok a půl od plánovaného vydání (škoda, přeškoda, že je tak daleko), vypadá opravdu super. Doslovně přeloženo - jako velejemný tovar té nejlepší kvality (no, pokud mi nevěříte – mrkněte na screeny, které jsou „típnuté“ na mašince s grafickou kartou GeForce 3 :-). Autoři si vyhráli opravdu ve všech detailech a je radost sledovat každé zákoutí či každé místečko ve hře (už se těším na odraz vznášedla ve vodě, který bude jistě vypadat velice chutně, mňam :-). Je to dáno také tím, že při vývoji grafického designu byly použity veškeré dostupné technologické výstřelky. S tím však také vyvstává otázka, která je ještě podpořena mou předešlou zmínkou o GeForce 3, jak výkonný počítač bude pro spuštění Everglade Rush vůbec potřeba. Prý, alespoň dle tvrzení programátorského týmu, to nebude více než Pentium 200 s kteroukoliv kartou GeForce. Pro české hráče to není příliš příjemné sdělení, ale pokud se zamyslíme nad datem vydání, můžou se do té doby jejich poměry zlepšit (to se však může stát i s hardwarovou náročností hry :-).

Everglade RushEverglade Rush

Samozřejmostí, která nemůže u hry závodního žánru chybět, je propracovaný multiplayer – ten bude zřejmě nejvíce vytěžován v oblasti internetové, kde se budeme moci dočkat díky ERWC (Everglade Rush World Circuit) jistě velice slušných závodů.

Tvůrci se netají tím, že do Everglade Rush vkládají velké naděje. Cení si přitom především realismu a grafiky – uvidíme jestli to bude dost na to, aby se tahle hra stala trhákem.

Váš názor Další článek: Deluxe Snake – had po sté a zase jinak!

Témata článku: , , ,