Everquest 2 Station Exchange - povedená revoluce

Již dříve jsme vás informovali o zavedení systému Station Exchange pro Everquest 2. Sony Online Entertainment oznámila, že za měsíc trvání prošlo přes Station Exchange 180 tisíc dolarů.

Station Exchange je systém unikátní pro MMORPG Everquest 2, který dovoluje hráčům na určitých dvou vyhrazených serverech obchodovat herní výdobytky za reálné peníze. Zbylých 54 serverů stále zachovává zákaz podobné činnosti, který je obvyklý u velkých MMORPG. Hráči si mohou zvolit, zda chtějí hrát na Station Exchange serverech, nebo na klasických, není však možné mezi nimi přecházet.

Systém provozuje samotná SOE, což je zárukou, že pokud za dva tisíce dolarů koupíte postavu (ano, toto je reálná cena postavy na maximální dosažitelné úrovni), opravdu ji dostanete. Stejně tak je možné kupovat a prodávat herní předměty a peníze. SOE má z každého obchodu 10%, stejně jako si účtuje 10 dolarů za nabídku postavy a dolar za nabídku ostatních věcí.

  

Protože tento způsob obchodů funguje u velké společnosti, jakou Sony Online Entertainment je, je docela možné, že menší firmy budou hodlat používat podobnou metodu místo měsíčních poplatků. Vždyť průměrně na hráče připadá útrata ve výši 70 dolarů za měsíc provozu Station Exchange. SOE však nehodlá rozšiřovat tuto možnost do zavedených her, jedině v případě nových by se o tom prý dalo uvažovat.

Komentář: Myšlenka bezplatných her, na kterých by vývojáři vydělávali podobným principem, jako SOE na Everquestu 2, není na první pohled zrovna k zahození. Jednoznačnou výhodou Everquestu 2 v tomto směru je však zaměření čistě na boj proti počítačovým protivníkům. Ve hrách, které by sázely na PvP, by mohla podobná možnost vést k nevyváženým situacím, kdy hráč koupí drahé vybavení za reálné peníze a ani je neumí používat.

Zdroj: Gamespot, vlastní

Váš názor Další článek: Nové obrázky z R.O.S.E.

Témata článku: , , , , , ,