Evertales - pohádkové dobrodružství do kapsy (mobilní recenze)

Tato novinka v Google Play a App Store přilákala mnoho lidí. Už z obrázků totiž lze poznat, že se jedná o hru s velmi vyspělou grafikou. Navíc jde o RPG plošinovku a ty jsou mezi hráči na telefonech stále hodně oblíbené.

Studio Crescent Moon Games není na place mobilních her žádný nováček. Svou kvalitu prokázalo již s tituly jako je Ravensword 1 a 2 nebo závodní hrou Slingshot Racing. Ani se hrou Evertales se nemýlilo, a tak tu máme další kvalitně zpracovaný titul.

Skákačka s RPG prvky

Evertales není úplně klasické RPG. Představuje spíše spojení RPG her a plošinovek. U těch je zvykem, že pohyb je především doleva a doprava zajištěn obyčejnými šipkami. Zde tomu ale tak není. Pohyb je zajištěn virtuálním joystickem, a to do čtyř stran. Hra je navíc rozdělena do několika pater, takže velmi důležitou částí pohybu je i skok, který budete hojně využívat.

2013-08-20 16.45.14.png 2013-08-20 16.45.25.png 2013-08-20 18.21.09.png

Během procházení určité kapitoly budete narážet na různá vyvýšená místa, po kterých jde jedině vyskákat. K tomu budete používat takzvaný double skok. Ten ale neumí všichni hrdinové, které máte k dispozici. Základním principem této hry je totiž přepínání se mezi třemi hlavními postavami přímo během hraní. Každá postava je něčím specifická a výjimečná. Například Sir Jorgin je výborný válečník a nehledí na nějaké ty utržené rány z boje.Je tedy hodně odolný.

 

Různé jezdící plošiny, vysoké stromy, žebříky, kanóny z lodí, žraloci, hadi a tak dále, to jsou jen některé z mnoha překážek, kterým budete se svými hrdiny čelit

 

Druhý hrdina, lučištník Arwick, umí skákat velmi vysoko a poslední hrdina, mág Taragorn, je výborný v levitaci. Hra vás už od druhé kapitoly donutí využívat všechny postavy, a to hlavně díky překážkám, které na cestě budete potkávat. Různé jezdící plošiny, vysoké stromy, žebříky, kanóny z lodí, žraloci, hadi a tak dále, to jsou jen některé z mnoha překážek, kterým budete se svými hrdiny čelit.

Fantasy hordy

Hlavní problém ale bude s nepřáteli. Ti proti vám budou bojovat v hojném počtu a můžou to být všelijaká stvoření počínaje houbami, pavouky až třeba po piráty a nějaké vážky. Aby toho nebylo málo, na konci každé kapitoly vyzvete bosse, který představuje například obřího pavouka nebo kapitána pirátů, či jiná stvoření.

2013-08-20 18.25.05.png

Hra je vůbec spíše na odlehčení, o čemž svědčí i pohádkové a spíše zábavné pojetí. Velkou zásluhu na tom má i obchod, kde si zakupujete různé převleky a vylepšujete své hrdiny nebo jejich zbraně. Každou zbraň lze vylepšit třikrát, přičemž na výběr máte pro každého hrdinu taktéž jednu ze tří. Hrdinům můžete zakoupit i nějaký ten speciální charaktér, a tak se z Arwicka může stát Ninja, nebo například ze Sira Jorgina rytíř. Platit budete za vydělané peníze, které buďto vybojujete proti nepřátelům, nebo je naleznete v truhlách, které se nacházejí po celé mapě v daném kole.

Jeden za všechny, všichni za jednoho

I tímto rčením by se dalo vysvětlit, jak funguje systém zdraví v této hře. Jednoduše jde o to, že pokud vám zemře jeden hrdina, nemůžete přejít na dalšího, ale okamžitě umírají i ostatní a hra pro vás skončila. Neobjevíte se ale úplně na začátku, nýbrž někde kousek zpět. Životy jsou neomezené, a tak nebude problém danou kapitolu dokončit. Problém nastává až u bosse, který je oproti ostatním nepřátelům extrémně silný a k jeho poražení budete muset použít všechny tři hrdiny i špetku rozumu. Záleží tedy hodně na vaší kombinaci a využití meče, luku a čarování.
2013-08-20 18.22.01.png 2013-08-20 18.22.58.png 2013-08-20 18.24.31.png

Příběh hry je zde zaobalen do knižního vyprávění o celkem deseti kapitolách, které kniha nabízí. Tři hrdinové se pokoušejí zastavit nebezpečnou nestvůru jménem Dwarves a zda se jim to podaří si již nechám jako moje malé tajemství.

 

iPhone
Dostupné pro: iPhone, Android
Žánr: Arkády | Fantasy plošinovka
Výrobce: Crescent Moon Games
Začátek prodeje: 15. července 2013
  • Originalita
  • Grafické zpracování
  • Ozvučení
  • Herní doba

Evertales rozhodně nesmíte brát jako bůhvíjak revoluční počin. Jedná se o velmi zábavnou hru s kvalitní grafikou a zvukem, u které si hlavně odpočinete. Za těch 40 Kč to totiž vůbec není špatná hříčka.

Hra byla testována na zařízení HTC One X+ a můžete ji stahovat z Google Play a AppStore za cenu 39,76 Kč.

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

Kingdom Come: Deliverance - prožijte český středověk (recenze)

Kingdom Come: Deliverance - prožijte č…

Česká hra ze středověku se dočkala finálního vydání. Po dlouholetém vývoji máte možnost okusit hru, jaká tu ještě nebyla. RPG inspirované českou historií a vyvíjené s důrazem na středověkou realitu. Stojí za to hru pořizovat? Dozvíte se v recenzi!

13.  2.  2018 | | 122 N/A
Jak vypadá Kingdom Come: podívejte se na obrázky z českého středověku

Jak vypadá Kingdom Come: podívejte se …

Kingdom Come bude výpravou do středověku se vším všudy. České lesy, věrohodné souboje a příběhové zvraty, které otřásly zemí. Pojďme se podívat na všechny dostupné pohlednice z výletu.

dnes | | 17 N/A
Kingdom Come: Deliverance - fotoseriál z českých luhů a hájů (galerie)

Kingdom Come: Deliverance - fotoseriál…

Recenzi jsme sice již napsali, ale Kingdom Come nás stále baví. Podívejte se na galerii z našich dobrodružných výprav.

19.  2.  2018 | | 4 N/A
V Kingdom Come: Deliverance se musíte naučit řádně oblékat a obrnit

V Kingdom Come: Deliverance se musíte …

V očekávaném českém RPG nebudou věrohodné jen souboje, ale také způsob oblékání a využívání brnění.

7.  2.  2018 |
Kingdom Come: Deliverance už prodalo téměř 500 tisíc kopií

Kingdom Come: Deliverance už prodalo t…

Nehledě na bugy a další technické nepříjemnosti se Kingdom Come v prodejích pěkně daří.

15.  2.  2018 | | 5 N/A
Kingdom Come: Deliverance dostane na PS4 v den vydání obří patch

Kingdom Come: Deliverance dostane na P…

Máte koupené Kingdom Come na konzoli PS4 a chystáte se hrát? Tak to si ještě nějakou dobu počkáte.

12.  2.  2018 | | 16 N/A
Herní agenda: zpátky v sedle nového roku

Herní agenda: zpátky v sedle nového ro…

Na začátku roku téměř vždy bývá na herním trhu poměrně sucho. Letošek nebyl výjimkou, proto jsme si s agendou dali menší pauzu. Už se ale začínají objevovat první dobře vypadající kousky, takže nastal čas, abychom si o nich zase něco řekli.

16.  2.  2018 |
Monster Hunter World: pořádné lovecké RPG (recenze)

Monster Hunter World: pořádné lovecké …

Kultovní Monster Hunter se vrací pravděpodobně v nejlepším dílu série.

15.  2.  2018 | | 5 N/A