Evertales - pohádkové dobrodružství do kapsy (mobilní recenze)

Tato novinka v Google Play a App Store přilákala mnoho lidí. Už z obrázků totiž lze poznat, že se jedná o hru s velmi vyspělou grafikou. Navíc jde o RPG plošinovku a ty jsou mezi hráči na telefonech stále hodně oblíbené.

Studio Crescent Moon Games není na place mobilních her žádný nováček. Svou kvalitu prokázalo již s tituly jako je Ravensword 1 a 2 nebo závodní hrou Slingshot Racing. Ani se hrou Evertales se nemýlilo, a tak tu máme další kvalitně zpracovaný titul.

Skákačka s RPG prvky

Evertales není úplně klasické RPG. Představuje spíše spojení RPG her a plošinovek. U těch je zvykem, že pohyb je především doleva a doprava zajištěn obyčejnými šipkami. Zde tomu ale tak není. Pohyb je zajištěn virtuálním joystickem, a to do čtyř stran. Hra je navíc rozdělena do několika pater, takže velmi důležitou částí pohybu je i skok, který budete hojně využívat.

2013-08-20 16.45.14.png 2013-08-20 16.45.25.png 2013-08-20 18.21.09.png

Během procházení určité kapitoly budete narážet na různá vyvýšená místa, po kterých jde jedině vyskákat. K tomu budete používat takzvaný double skok. Ten ale neumí všichni hrdinové, které máte k dispozici. Základním principem této hry je totiž přepínání se mezi třemi hlavními postavami přímo během hraní. Každá postava je něčím specifická a výjimečná. Například Sir Jorgin je výborný válečník a nehledí na nějaké ty utržené rány z boje.Je tedy hodně odolný.

 

Různé jezdící plošiny, vysoké stromy, žebříky, kanóny z lodí, žraloci, hadi a tak dále, to jsou jen některé z mnoha překážek, kterým budete se svými hrdiny čelit

 

Druhý hrdina, lučištník Arwick, umí skákat velmi vysoko a poslední hrdina, mág Taragorn, je výborný v levitaci. Hra vás už od druhé kapitoly donutí využívat všechny postavy, a to hlavně díky překážkám, které na cestě budete potkávat. Různé jezdící plošiny, vysoké stromy, žebříky, kanóny z lodí, žraloci, hadi a tak dále, to jsou jen některé z mnoha překážek, kterým budete se svými hrdiny čelit.

Fantasy hordy

Hlavní problém ale bude s nepřáteli. Ti proti vám budou bojovat v hojném počtu a můžou to být všelijaká stvoření počínaje houbami, pavouky až třeba po piráty a nějaké vážky. Aby toho nebylo málo, na konci každé kapitoly vyzvete bosse, který představuje například obřího pavouka nebo kapitána pirátů, či jiná stvoření.

2013-08-20 18.25.05.png

Hra je vůbec spíše na odlehčení, o čemž svědčí i pohádkové a spíše zábavné pojetí. Velkou zásluhu na tom má i obchod, kde si zakupujete různé převleky a vylepšujete své hrdiny nebo jejich zbraně. Každou zbraň lze vylepšit třikrát, přičemž na výběr máte pro každého hrdinu taktéž jednu ze tří. Hrdinům můžete zakoupit i nějaký ten speciální charaktér, a tak se z Arwicka může stát Ninja, nebo například ze Sira Jorgina rytíř. Platit budete za vydělané peníze, které buďto vybojujete proti nepřátelům, nebo je naleznete v truhlách, které se nacházejí po celé mapě v daném kole.

Jeden za všechny, všichni za jednoho

I tímto rčením by se dalo vysvětlit, jak funguje systém zdraví v této hře. Jednoduše jde o to, že pokud vám zemře jeden hrdina, nemůžete přejít na dalšího, ale okamžitě umírají i ostatní a hra pro vás skončila. Neobjevíte se ale úplně na začátku, nýbrž někde kousek zpět. Životy jsou neomezené, a tak nebude problém danou kapitolu dokončit. Problém nastává až u bosse, který je oproti ostatním nepřátelům extrémně silný a k jeho poražení budete muset použít všechny tři hrdiny i špetku rozumu. Záleží tedy hodně na vaší kombinaci a využití meče, luku a čarování.
2013-08-20 18.22.01.png 2013-08-20 18.22.58.png 2013-08-20 18.24.31.png

Příběh hry je zde zaobalen do knižního vyprávění o celkem deseti kapitolách, které kniha nabízí. Tři hrdinové se pokoušejí zastavit nebezpečnou nestvůru jménem Dwarves a zda se jim to podaří si již nechám jako moje malé tajemství.

 

iPhone
Dostupné pro: iPhone, Android
Žánr: Arkády | Fantasy plošinovka
Výrobce: Crescent Moon Games
Začátek prodeje: 15. července 2013
  • Originalita
  • Grafické zpracování
  • Ozvučení
  • Herní doba

Evertales rozhodně nesmíte brát jako bůhvíjak revoluční počin. Jedná se o velmi zábavnou hru s kvalitní grafikou a zvukem, u které si hlavně odpočinete. Za těch 40 Kč to totiž vůbec není špatná hříčka.

Hra byla testována na zařízení HTC One X+ a můžete ji stahovat z Google Play a AppStore za cenu 39,76 Kč.

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

Mashinky jsou v předběžném přístupu, pojďte si hrát s vláčky

Mashinky jsou v předběžném přístupu, p…

Nové tratě ve strategické hře Mashinky volají po pořádném řediteli, který postaví železniční impérium. V předběžném přístupu už ode dneška!

6.  10.  2017 | | 25 N/A
Praha stověžatá aneb projížďka hlavním městem ve Forza Motorsport 7 (galerie)

Praha stověžatá aneb projížďka hlavním…

Forza Motorsport 7 je na světě a stejně tak jako v předchozích dílech, i nyní máme možnost zajezdit si skrze historické centrum Prahy. Pokochejte se s námi.

13.  10.  2017 | | 13 N/A
Žánr Battle Royale bere trh útokem, podívejte se na nejlepší hry

Žánr Battle Royale bere trh útokem, po…

Battle Royale sice není žádný nově objevený žánr, ale až nyní ukazuje svůj pravý potenciál. Nejenže prodejní čísla obrovsky narůstají, ale počet hráčů přesahuje i takové stálice, jako je Counter-Strike Global Offensive nebo Dota 2.

11.  10.  2017 | | 4 N/A
Fotbálek PES 2018 vypadá díky vychytávce Ansel skoro jako přímý přenos

Fotbálek PES 2018 vypadá díky vychytáv…

Pro Evolution Soccer 2018 rozhodně má své problémy, ale díky funkci típání screenshotu Ansel od společnosti Nvidia z toho můžete udělat pořádnou podívanou.

8.  10.  2017 | | 3 N/A
Světové recenze Middle-earth: Shadow of War mluví o hitu

Světové recenze Middle-earth: Shadow o…

Pokračování výletu do Mordoru je tu a můžeme-li věřit zahraničním kritikům, jde o důstojného nástupce.

10.  10.  2017 | | 2 N/A
Star Wars Battlefront II vypadá ve 4K úchvatně, podívejte se

Star Wars Battlefront II vypadá ve 4K …

Nový Battlefront je takřka za rohem a internet se začíná plnit novými pohlednicemi z betatestu. Již brzy vám přineseme naše dojmy, prozatím si užijte parádní 4K obrázky.

6.  10.  2017 | | 3 N/A
FIFA 18: zpět a ve formě (recenze)

FIFA 18: zpět a ve formě (recenze)

Po nejnovějším ročníku fotbálku PES se vrací i EA se svou značkou. Je FIFA nejlepším fotbalem na trhu?

9.  10.  2017 | | 1 N/A
Middle-earth: Shadow of War - naplňte svůj osud (recenze)

Middle-earth: Shadow of War - naplňte …

Talion se vrací, aby dobyl Středozem a navždy zbavil svět zla. Povede se mu to tentokrát?

17.  10.  2017 | | 3 N/A