Evropští majitelé PS4 se služby Gaikai dočkají až v roce 2015

Jedna z očekávaných vlastností konzole Playstation 4, streamovací služba Gaikai, dorazí na veřejnost až v příštím roce. K nám pak ještě později.

Je to tak, služba Gaikai se na konzoli Playstation 4 objeví až v roce 2014, a to pouze v Severní Americe. Evropané si pravděpodobně počkají ještě další rok. Prozradil to Andrew House v rozhovoru pro Eurogamer.

Připravujeme službu ke spuštění v roce 2014. To je současný plán a rádi bychom jej dodrželi,“ řekl House. „Musíte ale brát v úvahu celou situaci s tím, čeho se snažíme dosáhnout a proč jsme službu Gaikai koupili.

Naším cílem je mít nový způsob herní distribuce, streamovaný přes servery do konzole PS4 a později i do handheldu PS Vita,“ dodal House. „Ve výsledku chceme mít službu dostupnou na celé řadě přístrojů a mít herní zážitky konzolových kvalit dostupné i na zařízeních, které k tomu z počátku nebyly uzpůsobeny.

House osobně nepotvrdil, že se služba dostane do Evropy v roce 2015. Eurogamer však tvrdí, že mu to prozradilo hned několik anonymních zdrojů.

Váš názor Další článek: Steam dosáhl rekordních 7 milionů souběžně přihlášených uživatelů

Témata článku: , , , , , , , , , ,