Exkluzivita pro Epic spustila vlnu žádostí o refundaci hry Shenmue 3

Že si exkluzivitou pro Epic Store jako vývojáři zaručeně znepřátelíte hromadu hráčů je prakticky jisté. Průšvih ale nastává ve chvíli, kdy vám vývoj hráči předem zasponzorovali.

Bez pomoci fanoušků by se nejspíše třetí Shenmue nikdy nestalo skutečností a není se tak čemu divit, že když se k nim tvůrci hry tak trochu otočili zády a hru poslali exkluzivně na Epic Store, začínají se sponzoři z Kickstarteru pořádně rozčilovat a žádat vrácení peněz. Pokud budou úspěšní, mohly by následky mít pro vývojáře tvrdý dopad, protože z kapes fanoušků putovalo na vývoj Shenmue 3 celkem více než šest milionů dolarů.

Pokračování Shenmue se představilo na E3 novým trailerem a jeho tvůrci sdělili na Kickstarteru, že půjde o exkluzivitu pro Epic Store. To bylo ranou pod pás především pro ty, kdo si výhradně zažádali o klíč na Steam. Jak se autoři Shenmue k žadatelům o vrácení peněz zachovají zatím není jasné a nezbývá než čekat na konečný výsledek. Pokračování Shenmue vyjde 19. listopadu na Epic Store a PS4.

Váš názor Další článek: Vezměte Geralta na cesty, Nintendo Switch vám to umožní ještě letos | E3

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,