Exkluzivity Epicu vydělaly v minulém roce nejvíce peněz

Epic zřejmě svoji politiku exkluzivit jen tak měnit nebude. Hry, které získal výhradně pro sebe totiž vydělávají nejvíce peněz.

Epic Games Store v posledním roce způsobil velký třesk na poli herních klientů a začal pořádně zatápět pod kotlem Steamu. Jedním z hlavních důvodů k tomu je, že se Epicu podařilo rovnou několik pořádně velkých ryb získat exkluzivně pro sebe a u konkurence tyto hry tak hráči nenašli. Prozradil to CEO Epicu Tim Sweeney, podle kterého se Epic Games Store obecně dařilo nad očekávání dobře.

"Příjmy z her třetích stran byly o šedesát procent vyšší, než jsme očekávali a zájem o hry zdarma překonal naše předpoklady mnohonásobně," zhodnotil Sweeney minulý rok. Generální manažer Steve Alisson potom dodal, že většinu z těchto příjmů tvořily exkluzivní Epic Games Store tituly. "Zabezpečením exkluzivit pro Epic nám umožňuje výrazně podpořit vývojáře a pomoci jim s marketingem s vědomím, že tyto kroky nám přivedou na klienta nové hráče" pokračoval Sweeney. 

V letošním roce plánuje Epic v tomto stylu pokračovat a slibuje 50 her zdarma. Je podle vás politika exkluzivit ze strany Epic Store dobrým krokem, nebo se ho právě kvůli ní stále štítíte?

Diskuze (1) Další článek: Nový trailer z předělávky Resident Evil 3 se soustředí na monstrum Nemesis

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,