Experimentální telefon Googlu generuje AR světy v reálném čase

Google poprvé odhalil Project Tango, nový smartphone, který díky speciálním senzorům dokáže vytvářet rozšířenou realitu takřka za chodu, a chápe své okolí.

Projekt vede divize ATAP (Advanced Technology And Projects), konkrétně Johnny Lee, který se proslavil svými AR modifikacemi konzole Nintendo Wii.

Project Tango sebou jeví smartphone, který je vybaven senzory, jež dokážou snímat a prakticky vnímat 3D prostředí kolem uživatele. Senzory provádí čtvrt milionů 3D snímků za vteřinu a jak můžete vidět ve videu níže, prakticky naživo ohmatávají prostředí kolem sebe a dokážou v rozšířené realitě vytvářet nové světy v reálném čase.

Úkolem projektu Tango je propůjčit mobilním zařízením lidské pochopení prostoru a pohybu,“ nechal se slyšet Google. „Už jsme dali naše prototypy do rukou vývojářům, kteří nám pomohou přivést nápady k životu.

Google připravuje 200 vývojářských balíčků, které se začnou rozesílat rozličným tvůrcům aplikací a her už 14. března letošního roku. Projekt rozhodně vypadá zajímavě a jsme zvědavi, co dokážou vymyslet vývojáři ve svých aplikacích a hrách.

Váš názor Další článek: Nový trailer na F2P akci Deep Down předvádí sci-fi i fantasy prostředí

Témata článku: , , , , , , , ,