PC | RPG

Expování ve FFXIV časově omezeno

Zajímavou zákeřnost si na nás ve Square-Enix připravili - Final Fantasy XIV Online bude používat časově omezující systém, který bude snižovat příjem cenných zkušenostních bodíků s tím, čím déle budete hru hrát. Fanoušci po celém světě jsou z této zprávy jako utržení z řetězu.

Průběh bude následující: nějakých prvních osm hodin hraní budete "levelovat" plnou rychlostí, přičemž po překročení tohoto limitu se bude míra zkušeností postupně snižovat. Po dalších sedmi hodinách pak nebudete získávat nic, nebude proto důvod hrát dál. Limit se restartuje vždy každý týden.

VIDEO: 2822 'Final Fantasy XIV - Life In Eorzea 1'

Podle Nobuaky Komota, tvůrce hry, je hlavním důvodem srovnat podmínky mezi hráči, kteří hrají stále a kteří mají málo času. "Hlavní koncept FFXIV tkví především v tom, aby hráči s omezeným časem mohli hrát stejně efektivně, k tomu je hra přizpůsobena. Byla navržena tak, aby hráči s volnějším časem neměli neférovou výhodu."

Nicméně, bude to patrně možné do jisté míry obejít - FFXIV má profesní systém, který dovoluje v průběhu hraní přepínat volně mezi povoláními, přičemž každé povolání má svůj limit. Nebude proto problém trénovat jedno a pak přepnout na další. Co myslíte vy, je časový limit dobrý nápad?

Zdroj: CVG
Dostupné pro: PC, X360, PS3
Žánr: RPG | MMORPG
Výrobce: Square Enix | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 30. září 2010 (PC), březen 2011 (PS3)
Diskuze (3) Další článek: Info o novém DLC k Dragon Age

Témata článku: , , , , , , ,