PC | Téma

Extra Klasika: Eragon, Hospital Tycoon, HoMaM 4

Další den Velké soutěže s novou edicí Extra Klasika přináší představení akce Eragon, strategie HoMaM 4 a budovatelské strategie Hospital Tycoon.

Další den Velké soutěže s novou edicí Extra Klasika přináší představení dalších tří her: hru podle filmu podle knihy Eragon, budovatelskou strategii Hospital Tycoon a čtvrtý díl strategie Heroes of Might and Magic. Nechybí ani další slovo (je zvýrazněno tučně) ze soutěžní otázky, takže čtěte pozorně!

Eragon

Platforma: PC, X360, Xbox, PSP, NDS, PS2
Typ hry: akce
Výrobce: Stormfront Studios
Homepage: http://www.eragongame.com/

box2D_EKhit_Eragon_CZSK_RGB.jpgNa počátku byla kniha. Titul to byl natolik úspěšný, že na jeho základě vznikl i film. A to už bylo jen kousek ke stvoření hry na motivy filmu podle knihy. Ano, přesně tak se to stalo v případě Eragona. Do rukou se vám tak může dostat příběh dračího rytíře, tedy zpočátku jen normálního hocha, který najde dračí vejce a vychová si vlastní dračici. Protože však jeho království vládne zlý tyran, který si jako jediný přivlastňuje právo létat na dracích, dostává se Eragon do problémů. Samozřejmě, že cílem vaší snahy je i poražení zlovolného krále, záchrana království a vůbec celého fantasy světa. Musíte se však naučit bojovat, ovládat svoji dračici a kouzlit, aby se vám sen podařilo splnit. Mladý hrdina ve vašich rukou bude mít hodně co dělat. O hře samotné vám pak více poví naše recenze.

  

Hospital Tycoon

Platforma: PC
Typ hry: budovatelská strategie
Výrobce: Deep Red Games
Homepage: www.codemasters.com/games/?gameid=2127

box2D_EKhit_HospitalTycoon_CZSK_RGB.jpgPokud jako já patříte mezi hráče s více zkušenostmi (těžko říci starší, stále se cítím mladý), možná si vzpomenete na starou bullfrogáckou hříčku Theme Hospital. Hospital Tycoon už má i podle názvu něco společného, opět se jedná o budovatelskou strategii, kde se snažíte postavit na nohy vlastní nemocnici na kraji města. Můžete čekat i několik hrstí svérázného humoru, zvláště pokud se jedná o léčební metody, jež budou vaši zaměstnanci používat. Počítejte však s tím, že když se vám podaří pacientyuzdravit, nebudou se o postup příliš zajímat. Na druhou stranu však klidně zažalují váš ústav o nehorázné částky v případě, že jim nepomůžete, takže dvakrát měřte a jednou tu hlavu řežte.

 

1.jpg2.jpg

Heroes of Might and Magic IV

Platforma: PC
Typ hry: tahová strategie
Výrobce: 3DO
Homepage: http://mightandmagic.uk.ubi.com/

box3D_EKgold_HoMaM4_CZSK_RGB.jpgAch ty vzpomínky. Heroes of Might and Magic je moje oblíbená hra, už jen třeba proto, že jsem strávil maturitní týden dohráním všech původních kampaní. Když k tomu přidám, že balení v edici Extra Klasika obsahuje i oba datadisky, je jasné, co opět přibylo na počítače uvnitř redakce. Čtvrtý díl série tahových strategií je tak trochu vedlejší větví, protože poprvé a zřejmě naposled přivedl hrdiny jako samostatné jednotky na bojiště. Stejně tak se po mapě světa mohla prohánět samotná monstra spěchající na pomoct tomu kterému hrdinovi to bylo právě potřeba. Ostatně, vzpomeňte si sami na doby, kdy hra sice postrádala svoji charakteristickou pohádkovou grafiku, ale nepřešla ještě plně do třetího rozměru. Jedna z posledních her z dílen 3DO čeká jen na vás, páni stratégové. A pokud hru neznáte, přinášíme vám recenzi vlastního titulu a jednoho z datadisků.

Heroes of Might and Magic 4 Heroes of Might and Magic 4

Váš názor Další článek: AbecedaHer ve zkratce

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,