Extra Klasika: Fable, HoMaM 3 a Tony Hawk se představují

Chcete vyhrát hry z edice Extra Klasika a celou řádku dalších atraktivních cen? Chystají se Fable, Heroes of Might and Magic 3 a Tony Hawk’s American Wasteland.

Dnes vám ve zkratce představím první trojici titulů, s nimiž se můžete setkat v rámci edice z dílen CD Projektu označené prostě jako Extra Klasika. A nezapomeňte číst pozorně, neboť v popisu se skrývá první část soutěžní otázky.

Fable: The Lost Chapters

Platforma: PC, Xbox
Typ hry: RPG, opravdová hra na hrdiny
Výrobce: Lionhead Studios
Homepage: http://fable.lionhead.com/

box2D_EKgold_Fable_CZSK_RGB.jpgPeter Molyneux umí slibovat hory a doly, ale mimo to i tvořit na těchto slibech postavené úžasné hry. Typickým příkladem je i Fable, titul původně stavěný pro Xbox, následně pak uvedený i na PC. Pohádkově vyhlížející RPG představilo jednoduché ovládání v provázaném herním světě, kde sice podle slibů nerostou stromy samy, ale spousta jiných hráčských přání byla naplněna. Konečně jste nebyli omezeni na konání dobra, nebo zla, ale veškerá rozhodnutí měnila i vzhled vašeho avatara. Čím více jste bojovali, o to svalnatější byl, konáním dobrých skutků jste se mohli dobrat až je svatozáři a zlosynové měli krvavě rudou kůži s rohy na čele. Přitom i přes zdánlivě pohádkové zasažení přinesla hra spoustu dalších možností, jako třeba založení rodiny, správu domu, nebo hazardních her. Ostatně, více se dozvíte v recenzi hry a její lokalizace.

  

Heroes of Might and Magic 3 Complete

Platforma: PC
Typ hry: tahová strategie
Výrobce: 3DO
Homepage: http://www.heroesofmightandmagic.com/heroes3/heroesofmightandmagic3iii.shtml

box3D_EKgold_HoMaM3_CZSK_RGB.jpgSérie tahových strategií Heroes of Might and Magic sahá až do herního pravěku, přičemž díl s trojkou na konci byl posledním pokračováním klasické série. Mladším hráčům asi hodně řekne přirovnání k HoMaM 5, protože alespoň v bojích byl sice hlavní každý hrdina u vašich jednotek, ale osobně se na bitevním poli projevoval pouze svými magickými schopnostmi. Klíčové tedy bylo udržet naživu i jeho armádu skládající se z některého ze sedmi druhů jednotek v různých rasách. Své souputníky jste pak verbovali v některém z měst, jež se dala patřičně vylepšovat a zvyšovat tak kvality a počty nabraných bojovníků. Kompletní verze obsahuje nejen hru v češtině, ale i lokalizované oba datadisky. Dohromady tak stratégové mohou bystřit své dovednosti po dlouhé zimní večery.

1.jpg2.jpg

Tony Hawk’s American Wasteland

Platforma: PC, PS2, Xbox, Xbox 360, Gamecube
Typ hry: simulace skateboardingu
Výrobce: Neversoft
Homepage: http://th-american-wasteland.com/

box3D_EKhit_THAW_CZSK_RGB.jpgSkateboarding není zábava, je to styl života, jeho smysl a váže se nejen k chvílím stráveným na prkénku s kolečky (ne, opravdu nemyslím pojízdné záchody). THAW, jak se dá název titulu také zkrátit, předvedl revoluci na poli skateboardingových titulů. V kterém dřívějším díle jste mohli beztrestně seskočit z prkna a klidně se vydat do ulic po svých? Nebo postavit zbrusu nový skate park do posledního detailu už v průběhu hraní? Pokud jste fanoušky série Tony Hawk’s Pro Skater, nebo prostě jen obdivovateli adrenalinové zábavy, jistě si rychle zvyknete na složitější ovládání a hra vám přiroste na dlouhou dobu k srdci. Ostatně, spoustu informací o ní se dozvíte i v naší recenzi, recenzi verze pro PS2 a nebo shlédnete videorecenzi.

 

Diskuze (1) Další článek: Galerie: Dynasty Warriors 6

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,