PC | Téma

Extra Klasika: Jade Empire, SWAT 4 a Caesar 4 se představují

Další den Velké soutěže s novou edicí Extra Klasika přináší představení RPG Jade Empire, taktické akce SWAT 4 a budovatelské strategie Caesar IV.

Další den Velké soutěže s novou edicí Extra Klasika přináší představení dalších tří her: orientálního RPG Jade Empire z dílen proslulých Bioware, policejně-taktickou akci SWAT 4 a zatím poslední díl budovatelské strategie Caesar IV. Nechybí ani další slovo (je zvýrazněno tučně) ze soutěžní otázky, takže čtěte pozorně!

Jade Empire

Platforma: PC, Xbox
Typ hry: RPG
Výrobce: Bioware
Homepage: http://jade.bioware.com/

JadeEmpire.jpgPo špičkových hrách stavěných na existujících světech, ať už Forgotten Realms či Star Wars, se kanadští Bioware rozhodli vybudovat od základu svůj vlastní. A výsledkem se stalo výborné RPG Jade Empire inspirované Čínskými tradicemi a mytologií. V epickém příběhu plném dějových zvratů se zhostíte role učedníka bojových umění, který zjistí, že jeho minulost jej předurčila k velkým věcem. A záleží už jen na vás, zda dobrých či zlých. Po vzoru všech dobrých RPG máte v Jade Empire spoustu možností, jak si nalajnovat svoji cestu příběhem. Nechybí propracovaný systém zlepšování vlastností vaší postavy, vedlejší questy, spousta mocných zbraní…nechybí prostě nic, co by měla mít skvělá hra. A tou Jade Empire bezesporu je. Však se přesvědčte v naší recenzi.

  

SWAT 4 Gold

Platforma: PC
Typ hry: takrická akce
Výrobce: Sierra
Homepage: www.swat4.com

SWAT4.jpgVe městě se neustále dějí nějaké zločiny, a když už je nedokáží zvládnout standardní policejní složky, zavolají si na pomoc speciální jednotky. Jednou z vůbec nejznámějších je americká SWAT a právě velitelem jejího útočného komanda se stanete ve stejnojmenné akčně taktické hře. Nejste vraždícím komandem smrti, ale policisty, takže musíte dbát nejen na bezpečnost civilistů, ale pro získání nejlepšího hodnocení za misi jste nuceni místo vraždění zločinců je zatýkat. SWAT je nekompromisní taktická hra s inteligencí protivníků ostrou jako břitva. Vlétněte do místnosti Rambo stylem a jste do dvou vteřin mrtví. Musíte plánovat svůj postup, správně rozdělit svůj tým a využívat do krajnosti všech možností elitní policejní jednotky. Víc se dozvíte v recenzi.

  

Caesar IV

Platforma: PC
Typ hry: budovatelská strategie
Výrobce: Tilted Mill
Homepage: www.caesariv.com

Caesar4.jpgZatím poslední inkarnace legendární strategie nezůstala nic dlužná svým předchůdcům. Opět bude jen na vás postavět to nejkrásnější a nejbohatší římské město a starat se o blahobyt jeho obyvatel. I když ve hře najdete vojenské jednotky, Caesar je strategií budovatelskou. Stavění je základem všeho a veškerá funkce armády spočívá v tom, že občas odežene dotěrné kočovníky. Než na hromadění armády musíte myslet na tisíc a jednu jinou věc: kam postavit tržiště, aby se k němu dostalo co nejvíc lidí, nezapomenout na akvadukt, hasiče, farmy, sýpky a všechny podobné užitné budovy. Jenže lid je pakáž nespokojená, takže po vzoru klasického chléb a hry musíte dbát i na zábavu, postavit koloseum, divadla… Caesar IV je prostě komplexní hra. Recenze.

  

Váš názor Další článek: Silent Hunter 5 v preprodukci?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,