Fable 2 a GoW 2 ukradeno

Na policejní síly se zase jednou usmálo štěstí. Při rutinní řidičské kontrole totiž narazili na zaměstnance společnosti Technicolor, jenž z firmy odcizil přes 900 dosud nevydaných DVD s filmy i hrami. Hlavní podíl onoho čísla, konkrétně nějakých 97%, přitom reprezentují kopie očekávaných herních pecek Fable 2 a Gears of War 2.

fable2_01.jpgfable2_02.jpg

Rodney Gray, jenž v jmenované společnosti pracoval jako hlídač, DVD vynášel v červené tašce, kterou mu i s 31 kopiemi policisté zabavili při prohlídce auta. Po příjezdu do jeho bytu na ně čekalo dalších více jak 800 disků, které byly dohromady ohodnoceny na něco málo přes 100 tisíc dolarů (necelé dva miliony korun).

Když Grayovi došlo, že již není cesty ven, přiznal se, že měl v úmyslu DVD rozprodat na černém trhu. Kolik kopií se mu podařilo uvést do oběhu však vyšetřovatelé doposud nevědí. Dá se ovšem očekávat, že minimálně Gears of War 2 si již nějakého majitele našlo, neboť se nedávno objevilo na torrentových serverech. Zloděj tak v současné době "přespává" v cele předběžného zadržení, zatímco detektivové ještě vyšetřují druhého zaměstnance téže společnosti, jenž by mohl být v celé kauze rovněž zapleten.

gears_of_war_2_01.jpggears_of_war_2_02.jpg

Pro úplnost ještě dodáme, že se firma Technicolor specializuje na lisování, balení a distribuci titulů z nejrůznějších odvětví.

Zdroj: Shacknews

Diskuze (18) Další článek: Získejte WoW: WotLK stylově o půlnoci

Témata článku: , , , , ,