Facebook možná brzy přijde o hry

Prosté, místy až stupidní hříčky, které se na Facebooku těší ohromné popularitě, dost možná brzy zamávají nejúspěšnější sociální síti na rozloučenou. Společnost Zynga, jež stojí za drtivou většinou z nich, totiž není schopná domluvit se s tamějším vedením na nové smlouvě a tak své zboží dost možná stáhne.

Lidem ze Zyngy vadí hlavně 30 % daň, kterou musí majitelům Facebooku platit. Uvážíme-li přitom, že jsou jednotlivé tituly "napájeny" tazvanými microtransakcemi, je jasné, že jde o poplatek téměř likvidační. Vyjednávání mezi oběma firmami se navíc vyhrotila, když lidé zastupující Facebook přešli k výhružkám.

Podle všeho se nechali slyšet, že pokud Zynga nepřistoupí na dané podmínky, odstaví u jejich nejpopulárnějšího výtvoru - FarmVille - systém upozornění. Vývojáři však bez mrknutí oka palbu opětovali a pohrozili, že celý Facebook klidně opustí, což by se během několika málo následujících týdnů mohlo stát skutečností.

Zynga má už přitom připravené řešení, kterým by se měl stát vlastní herní portál - Zynga Live - na němž by fanoušci jednotlivých her mohli nerušeně pokračovat v pěstování zeleniny, opečovávání hospodářských zvířat, ale také zabíjení upírů, či ničení konkurenčních mafiánských rodin.

Do her jako takových by se prý bylo možné i nadále připojit přímo z Facebooku, avšak vše ostatní by se odehrávalo na serverech tvůrčí společnosti.

Zdroj: TechCrunch

Diskuze (3) Další článek: Nové informace o CoD: Black Ops

Témata článku: , , , , ,