Facebook odmítá omezit dětem mikrotransakce ve hrách

Peníze vždy na prvním místě.

Facebok v poslední době nezažívá zrovna dobré období co se týče jeho reputace. Teď si zřejmě nepolepší jedním ze svých dalších kroků. I přes to, že již měl připravené řešení pro problémy se zneužíváním kreditních karet rodičů malých dětí, rozhodl se ho nepoužít a nechat mikrotransakce ve hrách bez omezení.

Někteří rodiče si přitom stěžovali, že jejich děti utratily mnohdy i tisíce dolarů za hry, které běží na této sociální síti. Podle statistik víme, že Facebook o refundaci žádá        5-10% zákazníků, což je poměrně vysoké číslo. Přímo alarmující jsou potom například čísla u Angry Birds, kde 93% žádostí o vrácení peněz bylo právě od rodičů dětí, které zneužily jejich kartu. Většinu žádostí Facebook zamítnul.

Spousta lidí si podle průzkumu také nebyla vědoma, že Facebook ukládá data o vaší platební kartě a že ve hrách na Facebooku vůbec nějaké mikrotransakce jsou. Po odmítnutí žádostí o vrácení peněz se zástupci Facebooku nechali slyšet, že s virtuálním zbožím to tak udělat nejde, protože reálně je hodnota nulová. Donutí nakonec veřejnost sociální síť k tomu, aby couvla?

Diskuze (1) Další článek: Brawl Stars: trefa do černého (mobilní recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,