Fallout 4: Vítejte v zábavním parku Nuka-World!

Horské dráhy, kolotoče, nové zbraně, úkoly, nepřátelé a také jistě kotel cukrové vaty navrch. To všechno vás čeká v zábavním parku Nuka-Wold, kde zábava stojí mnohdy i život.
Kapitoly článku

V posledním datadisku, který završuje sérii Fallout 4 vydanou v listopadu minulého roku, budeme mít možnost prozkoumat zákoutí zábavního komplexu Nuka-World, který se po Válce stal místem, kde se vyvinula velmi kuriózní směsice společností a tím, že je park rozdělen na několik částí, se každá z nich stala vlastním světem. 

Drsný život v kombinaci s kolotoči, horskou dráhou a roztomile vypadajícími roboty ve tvaru Nuka-Coly působí groteskním a místy až děsivým dojmem. 

Park je hlavně plný různé havěti. Nájezdníci, mravenci, krysy atd. - už to je důvod proč se tam vydat. Kromě nich nabízí návštěva Nuka-Worldu kupu obsahu k základní hře navíc.

107.jpg

Nuka-World nabídne skoro hodinu hlavního příběhu

Jedná se o opravdu obsáhlý balíček novot. Neuvěřitelných 5 BG a více na volném disku na PC, to už je celkem slušná nálož. Na PS4 pak bude Nuka-World požadovat 5,3 GB volného místa. Jak je vidět, tak je tento kousek mnohem větší, než jeho dva předchůdci Far Harbor a Wasteland Workshop.

Automatron přinesl taky celkem pěkné zpestření do hry přídavkem gangu Rust Devils, ale s tím, co nabídne Nuka-World se to dá jen těžko srovnávat.

Bethesda vás Nuka-Worldem usadí na židle zase na nějakou dobu. K tomu budete potřebovat nejnovější patch 1.7 update. Dále si samozřejmě nainstaluje samotný obsah datadisku. Poté, co tak učiníte, musíte ve hře dosáhnout minimálně 30. úrovně, abyste automaticky získali quest ,,All Aboard".

106.jpg105.jpg108.jpg109.jpg

Jak už to tak ve Falloutu 4 bývá, k navigaci na určené místo, kde se dějová linka spustí, budete muset chvíli poslouchat Nuka-Cola Family Radio. Budete-li poslouchat instrukce, dojdete až v samotnému Nuka-Worldu. A tady zábava začíná.

Pokud je vaše postava na nižší, než 30. úrovni, tak objevení Nuka-Worldu bude záležet jen na dovednostech a schopnostech najít místo v terénu bez pomoci. K cestě do parku bude zapotřebí někde objevit ,,Nuka-World Transit Center", odkud se tam dá dostat.

Hlavní příběh datadisku je klasicky označen na mapě Pip-Boye a je do určité míry lineární bez možnosti nějak více kombinovat. Bude zaměřen, jak nijak, než odhalování záhad zábavního centra, což hráče občas zavede do velmi magických míst a lokací. 

Zde najdete kompletní seznam questů hlavní linky pro Nuka-World:

Hlavní questy:

  • All Aboard
  • Take for a Ride
  • An Ambitious Plan
  • The Grand Tour
    • Star Control
    • A Magical Kingdom
    • High Noon at the Gulch
    • Safari Adventure
    • A World of Refreshment
  • Home Sweet Home
  • Power Play

Takže tady máme stručný návod na to, jak si ve Falloutu 4 obstarat nějakou tu hodinku zábavy navíc.

Odcházet se má se smíchem na tváři

Jak už se v minulosti nechala Bethesda slyšet, tak Nuka-World bude posledním DLC k Falloutu 4. Ještě dodělá několik oficiálních modů a pak už se bude pracovat na dalších projektech.

V případě, že vás nové DLC už nebude bavit, můžete zkusit některý z mnoha samostatných modů (třeba Vault 1080 od Nvidie), které za poslední rok od vydání hry vznikly. Naštěstí existuje poměrně hodně dalších módů, kterými si můžete ozvláštnit a rozvinout hraní už teď. 

Užitečné mody:

Z herních a propagačních videí na YouTube jsme si mohli všimnout, že Nuka-World bude něco opravdu zajímavého a pokud si tento kousek atomové pustiny chcete pořídit, máte tyto možnosti:

  • Nákup na Steamu
  • Amazon tento produkt také nabízí
  • Season Pass vám zisk DLC také zajistí

111.jpg112.jpg113.jpg

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,