Fanoušci si přejí, aby osmdesátiletá hráčka Skyrimu byla NPC v dalším dílu

Dvaaosmdesátiletá Skyrim babička se bojí, že dalšího dílu The Elder Scrolls by se nemusela už dožít. Fanouškovská základna jí tak chce nechat nadělit dárek, který by ji měl potěšit.

Shirley Curry je poněkud netradiční hvězda Youtube, která se proslavila díky tomu, že i přes svůj pokročilý věk si našla cestu k počítačovým hrám a nebála se své zážitky také publikovat. Díky tomu, že si jejího obsahu všimli lidé z Redditu, se stal její kanál velmi úspěšným a momentálně už má pře 400 tisíc odběratelů.

Když Bethesda na letošní E3 oznámila šestý díl série způsobem, kterým neukázala nic ze hry a jenom informovala, že hra je ve vývoji, ale ještě si na ni několik let počkáme, Shirley z toho samozřejmě nebyla moc nadšená. "Tak hádám, že to je hřebíček do mojí rakve. Doslova!!!"  napsala k jednomu z videí dalšího streamera. "Až vyjde The Elder Scrolls 6, už mi bude 88, takže nevím, jestli si ho budu moct zahrát. Měla bych o tom přestat snít," pokračovala.

Samozřejmě, že takovýto příběh okamžitě mezi lidmi vzbudí sympatie a také snahu alespoň nějak stařičké dámě pomoci. Její komentář se rozšířil přes Reddit a velmi rychle se z něj stala žádost o to, aby stařenka byla umístěna do TES 6 jako NPC postava. Pro tento návrh hovoří i fakt, že něco podobného už se jednou stalo. Ve Skyrimu najdete NPC postavu jménem Erik the Slayer, který je vzpomínkou na hráče, který zemřel na rakovinu šest měsíců před vydáním nesmrtelného RPG. 

Pokud by snad snaha přes petici dostat tuhle herní babičku do hry neklapla, mají hráči připravený i plán B v podobě módu pro Skyrim. V něm by si do hry tuto paní prostě přidali sami. Dokonce už se rýsují některé varianty zpracování jejího příběhu a také padají návrhy, že by se měl někdo z jejích fanoušků ujmout vyhledání nejlepších hlášek této paní, aby vznikla opravdu autentická postava.

Je skvělé vidět, že herní komunita při sobě drží za všech okolností a snaží se dělat pro své členy hezké věci, no ne? Doufejme, že podobným způsobem se k tomu postaví i vývojáři.

Váš názor Další článek: Moonlighter: začněte podnikat v hrdinském stylu (recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,