Fanoušci žádají Sony o remake kultovního RPG The Legend of Dragoon

Stařičké RPG z dob PS1 by si předělávku rozhodně zasloužilo.

Playstation 1 má na svém kontě opravdu široký seznam ikonických herních titulů, které se s přibývajícími roky staly živoucími legendami svého žánru. Mezi ně bezesporu patří i The Legend of Dragoon, které sice trošku zapadlo v konkurenci Final Fantasy, ale šlo o velmi kvalitní RPG stavějící na tahových soubojí a quick time eventech, které Sony Interactive Entertainment představilo na Playstationu v roce 1999.

Ke dvacátému výročí se rozhodli fanoušci na stránkách věnovaných hře vytvořit petici, která má přimět japonskou společnost k tomu, aby zpracovala předělávku klenotu konce minulého tisíciletí. Autoři petice poslali Sony také otevřený dopis a přišli rovnou i s návrhy, které by si přáli na předělávce vidět. Vize jim tedy rozhodně nechybí. V současné době má petice kolem pěti tisíc podpisů a ačkoliv nejde o nijak vysoké číslo, všechno se teprve rozjíždí bez větší mediální podpory. Kolik podpisů se nakonec podaří získat by mohlo určit osud této snahy a rozhodně by byla škoda, kdyby přišla vniveč.

Legend of Dragoon by totiž za opětovné zahrání rozhodně stálo. Chcete-li i vy snahu o návrat tohoto RPG podpořit, můžete tak učinit zde.

Váš názor Další článek: Galatasaray Instanbul má trable s placením e-sportového týmu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,